То 2: Част втора (2019)

6.6182 890 votes
Актьори
Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Skarsgård
Режисьор
Andy Muschietti
Сценарист
Stephen King, Gary Dauberman
Жанр
Трилъри, Ужаси
Година
2019
Премиера в България
Държава
Канада, САЩ
Продължителност
2 ч 49 мин
Трейлър на То 2: Част втора (2019)
21 229
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на То 2: Част втора (2019)
Близо 30 години след ужасните събития, убийствата в малкото градче започват отново. Седемте стари приятели обвързани с кръвна клетва се връщат в родния си град да победят чудовището, което е възобновило кървавите си дела. Но дали ще могат да се изправят пред най-голямата травма от детството си?

Изминаха 27 години, откакто няколко деца в малкия град Дери преследвах чудовището и явно го победиха. Сега младежите от “Loser Club” са израснали и забравели спомените за ужасните събития. Всички те имат съвсем обикновен живот и кариера, след като напуснаха Дери в годините на съдбовно минало. Майк Ханлон е единственият, който не се е отдалечил от родния си град.

Сега в града започват отново серия от убийства, при което библиотекар Майк Ханлон предполага, че Пениуайз се е върнал. Той се обажда на своите приятели, които някога са се борили с него, за да предприемат някакви действия.

Те все още не знаят, какво точно ги отвежда на мястото на детството. Въпреки това, бързо трябва да си припомнят някогашната битка със звяра, който обикновено има формата на садистичния клоун Пениуайз, ако искат да останат живи и да попреча на чудовището, да господства над техния град. Дори и сега, когато са възрастните, те не могат да избягат от миналото си. Всички те ще трябва да се изправят пред страховития клоун и да открият дали наистина са готови да преодолеят травмите от детството си?

През 2015 г. бе решено римейкът на широко разпространения опус на ужасите, който Стивън Кинг написа през 1986 г. , да се раздели на две части. Структурата на романа позволява това, като герои в едната част са в тийнейджърските си години, а във втората като възвратни. Разработките на проекта са започнали през 2009 г. от Warner Brothers.

Първата адаптацията е направена през 1990 г. под формата на ТВ филм състоящ се от две мини серии, а Стивън Кинг бързо се превръща във фаворит на ужас жара. Дори и днес много хора приписват фобията си от клоуни на страшния вид на Тим Къри, който беше в ролята на Пениуайз.

 

Актьорски състав

 • Bill Hader
  Bill Hader
  Бил Хейдър
 • James McAvoy
  James McAvoy
  Джеймс Макавой
 • Jessica Chastain
  Jessica Chastain
  Джесика Частейн
 • Bill Skarsgård
  Bill Skarsgård
  Бил Скарсгард

Всички части

 1. То (2017)
  То (2017)
 2. То 2: Част втора (2019)
  То 2: Част втора (2019)