Дедпул и Върколака

Индиана Джоунс 5 и реликвата на съдбата (2023)

Indiana Jones and the Dial of Destiny
6.5202 хил. гласа
Актьори
Harrison Ford, Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge
Режисьор
James Mangold
Сценаристи
John-Henry Butterworth, Jez Butterworth
Снимки
Scotland, UK
Жанр
Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 34 мин
Трейлър на Индиана Джоунс 5 и реликвата на съдбата (2023)
17 480
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Индиана Джоунс 5 и реликвата на съдбата (2023)
В петата част Индиана Джоунс ще се изправи срещу цялото правителство на САЩ, което вербува нацисти в борбата за кацането на Луната.
Историята започва през 1944 г. по време на Втората световна война. Хенри Джоунс е на тайна мисия във Френските Алпи, където трябва да намери мощна реликва – Колелото на съдбата, което датира още от времето на математика Архимед. След скок във времето Хенри се озовава в 1969 г. Далеч от приключенията на младостта си, Хенри продължава да преподава в университет, но е изправен пред нова епоха – пенсионирането си. САЩ са спечелили космическата надпревара. Никой вече не се интересува от старомодния Хенри . В университета, където някога студентите не можеха да мигнат от интерес, сега го очакват само уморени прозявания. Може тази промяна идва точно в подходящия момент, защото археологът постоянно се опитва да намери пътя в един свят, който като че ли го е надживял. Плановете му се променят, защото след появява на кръстницата му Хелена, отново е въвлечен в опасно приключение, в което се сливат събитията от миналото и настоящето. Нейния баща и приятел на археолога авантюрист е намерил нещо във влака по време на войната. Това е подлудило баща ѝ и сега заедно с Джоунс иска да разреши загадката. На фона на космическата надпревара между САЩ и Съветския съюз двамата са обезпокоен от факта, че американското правителство е вербувало бивши нацисти, за да може буквално да достигна звездите първи. Един от тях част от НАСА Юрген Волер (Мадс Микелсен), който е участвал в програмата за кацане на Луната и иска да направи света по-добър според собствените си правила. Дуото е преследвано и ще трябва да бягат, а героят ветеран също ще трябва да се изправи пред съдбата си.

Най-легендарното приключение се завръща на големия екран – д-р Хенри Джоунс, известен още като Индиана Джоунс. След четири вълнуващи приключения археологът отново взема шапката и камшика и се отправя на пътешествие, при което ще обиколи целия свят. Той трябва да се справя не само с неочаквани срещи, но и с много нежелани преследвачи.

Дълго време не беше ясно дали поредицата за Индиана Джоунс ще бъде удължена с пета част. След последният филм през 2008 г. имаше противоречиви мнения. През 2012 г., когато  Дисни купи Лукасфилм, в плановете за продължение на филма нахлу свеж въздух, макар че трябваше да минат още три години, преди компанията да даде зелена светлина. През 2016 г. е филмът е официално обявен с режисьор Стивън Спилбърг с дата на излизане 2019 г. Проектът бе отлаган няколко пъти и възобновен под режисурата на Джеймс Манголд. Въпреки това Стивън Спилбърг остана в проекта като продуцент.