Да свалиш Уолстрийт (2019)

6.372 890 votes
Актьори
Constance Wu, Julia Stiles, Jennifer Lopez
Режисьор
Lorene Scafaria
Сценарист
Lorene Scafaria, Jessica Pressler
Снимки
New York, USA
Жанр
Драма, Комедия, Криминален
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 50 мин
Трейлър на Да свалиш Уолстрийт (2019)
13 917
Абонирай се за YouTube канала ни
Няколко танцьорки, недоволни от заплатите си, решават да започнат са използват главите и телата си, за да се сдобият с кредитните карти на най-богатите си клиенти. Това няма да е толкова трудно, предвид количеството алкохол, което те употребяват и обещанията, които момичетата могат да отправят.

Дороти се опитва да изплува финансово. Баба ѝ трудно успява да изплати ипотеката, а самата тя няма добро образование, при което минималната заплата не е достатъчна. Тя  решава да стане танцьорка в нощните клубове, след което взема със себе си Destiny. Но едва когато Рамона (Дженифър Лопес) става техен наставник, тя влизат правилно в индустрията. Скоро има собствен апартамент, приятел и бебе. Но когато удари финансовата криза, изведнъж клиентите застават настрана. Вече в нощните клупове мъжете искат нещо повече от танци, а тя не е готова да прекрачи тази бариера.

Трите танцьорки продължават да работят усилено всяка вечер за да поддържат настроението на клиентите си, както и да запазят добрата си репутация. Въпреки че мнозинството от тях са богати спекуланти на Уолстрийт и хвърлят купища пари, те започват да проявяват неудовлетвореност от факта, че това което печелят, не е много и едвам си плащат наема.

Една от тях Рамона предлага да започнат да играят по собствени правила, тъй като в живота тези, които създават прави, винаги са печелившите. Тя създава нов бизнес модел за богатство на бизнесмените: предлага да омайват своите клиенти, с идеята да им отмъкват кредитните карти. Схемата започва да работи и те имат картите на богати банкери, с които могат да харчат по $5000 на ден, без никой да заподозре. Женската група започва да става все по самоуверена, като вярва в това, че не извършват нищо незаконно при положение, че клиентите им доброволно са си дали кредитните карти.

Основава на истинска история, която Джесика Преслер публикува през 2015 г. в списание New York под заглавието The Hustlers at Scores.

Във филма Рамона и Дестини, всъщност бяха известни като и Роузи Кео и Саманта Барбаш, които се вживяваха като съвременни Робин Худ-тове , като взеха от богатите и даваха на бедните и разтревожените, т.е. на себе си.

Hustlers отпразнува световната си премиера на Международния филмов фестивал в Торонто през септември 2019 г. и получи много положителни отзиви, особено възхвалявайки изпълнението на Дженифър Лопес.