Доктор Сън (2019)

Актьори
Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Ewan McGregor
Режисьор
Mike Flanagan
Сценарист
Mike Flanagan, Stephen King
Снимки
Atlanta, Georgia
Жанр
Ужаси
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Доктор Сън (2019)
5 / 5 - 1 vot
110
Дани има специални сили, с които може да въздейства върху психиката на хората. Той ще срещне дете, което разполага с по-големи сили от неговите и ще трябва да се обединят срещу хората, които ги преследват.

Продължение на шедьовъра на ужасите The Shining (1980) и базиран на едноименния роман на Стивън Кинг. След действията от предния филм Дани е вече възрастен човек, който след травматично си детство, трябва да овладее живота си. Продължава да се измъчват от събитията, които се случиха преди десетилетия в хотел “Overlook”. Сега подобно на баща си, преодолява проблемите с пиене на алкохол.  

Той се установява в малкия щат Ню Хемпшир, където работи в старчески дом. Дани има специални способности, с които може да въздейства на хората. Тук използва силите си за да успокоява възрастните и за това го наричат “Доктор Сън”.

Неговия живот се пресича с 12-годишно дете, което има същите свръхестествени  способности: Абра Стоун. Тя обаче е в опасност, защото е преследвана от култ, който се интересува от хора с такива сили. Сега Дани трябва да се изправи срещу собствените си демони от миналото и да защити малко момиче.

С участието на

  • Rebecca Ferguson
    Rebecca Ferguson
    Ребека Фъргюсън