Смърт край Нил

Тъмни води (2019)

7.646 960 votes
Актьори
Mark Ruffalo, Tim Robbins, Anne Hathaway
Режисьор
Todd Haynes
Сценарист
Mario Correa, Nathaniel Rich
Снимки
Cincinnati, Ohio, USA
Жанр
Драма, Исторически
Година
2019
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 06 мин
Трейлър на Тъмни води (2019)
1 511
Абонирай се за YouTube канала ни
През 1998 г. адвокатът Робърт Билот открива поредица от загадъчни смъртни случаи, които успява да свърже с химичната компания DuPont - една от най-богатите и най-старите компании на САЩ. Така започва неговото 20 годишно разследване и разбира се една страшна неравна битка.

Изумителната истинска история на адвокатът Робърт Билот, прекарал две десетилетия в изграждането на съдебно дело срещу една от най-големите химически компании в света, разкривайки ужасно замърсяване на околната среда и безсърдечно прикриване.

Всичко започва през 1998 г., когато 33-годишния адвокат е на прага да стане партньор с една силна компания, но кариерата му поема неочакван обрат. Докато той е корпоративен адвокат и трябва да защитава компаниите, случайно е нает от фермер, който предполага, че животните му са изтровени от местната химична фабрика, чрез замърсяване на водата. След като узнават името на компанията DuPont – най-големият работодател в областта, те се чувстват безсилни срещу разследване на такава силна компания.

Робърт след като вижда гъстата, пенеста вода в реката, предполагаемата смърт на животните и тревожно високата стойност на раковите и белодробните болести в региона, той е решен да се бори срещу тази корпорация. Първоначално разбира за вещество PFOA, което се използва за производството на тефлон. Тръгвайки от него, той получава достъп до 110 000 страници документи на DuPon, някои от които са на петдесет години, които разкриват медицински изследвания, доказващи вредните ефекти на PFOA при животни и хора. И все пак отпадни продукти с PFOA все още са били изхвърляни в реки и сметища, застрашавайки много животи.

Това е незабравимата история на адвокатът, който работи неуморно в продължение на 20 години, единствено за справедливостта заради всички хора, които са пострадали от този химикал.

С участието на

  • Anne Hathaway
    Anne Hathaway
    Ан Хатауей
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички