Човекът с хиляда лица (2016)

6.96 330 votes
Актьори
Jose Coronado, Miquel García Borda, Eduard Fernández
Режисьор
Alberto Rodríguez
Сценарист
Rafael Cobos, Manuel Cerdán
Снимки
Madrid, Spain, Madrid
Жанр
Трилъри
Година
2016
Премиера в България
Държава
Испания
Продължителност
2 ч 03 мин
Бюджет
€5,000,000
85
Франциско Паеса е мистериозен мъж, които е едновременно швейцарски банкер, трафикант на оръжия, авантюрист и дипломат. Той е таен агент, опасен шпионин, който заблуждавайте цяла Испания.

The Man with Thousand Faces (2016)

Франсоа Паеса, бивш испански таен агент, се среща с Луис Ролдан, който злоупотреби с 1500 милиона песети и се нуждае от помощта на Франсоа за да скрие тези пари и да защити обществения си имидж. Той вижда политически скандал, който се задава и вижда шанс, в който ще може да отмъсти на испанското правителство. Те заедно ще предизвикат най-големия скандал в страната, но престъпление от такъв размер няма как да остане без следи.

Това е пътуването на един човек, който става известен като зашеметяващ измамник и шпионин, който наред с всичко това е участва в международната полицейска организация Интерпол и дори в Баската сепаратистка група ЕТА. Той фалшифицирал смъртта си с добавяне на поставени доклад за смърт в испански вестник.
Нашето мнение
Според книгата на Мануел Сердан, режисьорът е вдъхновен от истинските събития. Дори ако филмът няма амбицията да разкаже цялата истина за най-големия финансов скандал в Испания, то той пресъздава забележително събития, които биха могли да се случат. Въпреки че ритъмът на филма не е гладък и има скучни сцени, които не влияят на действителната история, то той се отличава с богата и разнообразена реч и остри диалози. Гласът, който присъства в целия филм, се използва като насока и улеснява зрителя в същността на събитията. Зад лика на измамник се крие дълбоко човешко същество, което може би твърде късно осъзнава, че предпочита да се отдаде на семейния живот, вместо богатството. Отвъд морална и политическа сложност този филм показва дълбока човешка страна, която отразява сегашното положение на много страни.