Chaos Walking (2020)

Актьори
Tom Holland, Mads Mikkelsen, Daisy Ridley
Режисьор
Doug Liman
Сценарист
Lindsey Beer, Charlie Kaufman
Снимки
Montréal, Canada, Québec
Жанр
Sci-Fi, Приключенски
Година
2020
Премиера
2020
Държава
САЩ
9
В една колонизирана от хората планета, наречена Нов свят, човечеството не се развива по план: местната война е унищожила всички жени, останалите мъжете са малко на брой, а освен това има вирус, който не може да бъде избегнат.

Тод Хюит живее в един отдалечен свят на човеко-колонизирана планета наречена “Нов свят”. Той е последното момче и най-младият жител в селището Прентистаун. Войната срещу местните жители Spackle очевидно е убила всички жени и почти всички мъже.  Не само това: след като е бил освободен вирус, сега хората могат да чуят мислите на всички около себе си и освен това, на планетата има някакъв шум, които представляват поток от образи, думи и звуци. Тод научава, че вируса е причината за смъртта на жената и за шума. Когато открива ужасната тайна за родния си град, се налага да напусне дома си и да избяга. В непознат свят извън обичайната си среда, Тод се среща с негово учудване Виола, която не само че е жена, но и около нея има абсолютна тишина. Двамата се захващат с дешифрирането на тайните на Новия свят, но задържането на тайните им един от друг, се оказва доста трудно.

Chaos Walking се основава на едноименната серия от книги на научи фантастики на американския автор Патрик Нес. Трилогията се състои от The Knife of Never Letting Go (2008), Ask and Answer (2009) и Monsters of Men (2010).

Междувременно Робърт Земекис (Форест Гъмп) трябваше да бъде режисьор, но в крайна сметка неговата роля зае Дъг Лима (На ръба на утрешния ден).

С участието на

  • Tom Holland
    Tom Holland
    Том Холанд