Капитан Марвел (2019)

Актьори
Brie Larson, Ben Mendelsohn, Jude Law
Режисьор
Ryan Fleck, Anna Boden
Сценарист
Meg LeFauve, Gene Colan
Снимки
Los Angeles, USA, California
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
08 Март 2019
Държава
USA
Трейлър на Капитан Марвел (2019)
5 / 5 - 2 vots
870
8
0
Трейлър на Капитан Марвел (2019)
Първият самостоятелен филм на емблематичния Карол Данверс известен като Капитан Марвел, който ще представи историята на произхода му. Той се превръща в един от най-мощните герои във вселената.
Първата филмова адаптация на Марвел, в центъра на която е Карол Данъри: някога тя е била съвсем обикновено човешко същество, като през през 90-те години тя работи като пилот на Военновъздушните сили в уединена военна база. Но неочакваната конфронтация с експлозия, смесва нейното ДНК с това на Крий: войнствена, силно оборудвана извънземна раса, сред чиито представители е Ронан (от Пазителите на Галактиката). От този момент тя има свръхчовешка сила и издръжливост може да лети с около шест пъти по-голяма скорост от звука и има способността да абсорбира други форми на енергия, за да увеличи повече силата си.

Под името Капитан Марвел се присъединява към планетата Хала и елитна военна част на Крий. Групата е наречена Starforce и се предвожда от харизматичния Крий, който намира Капитан Марвел за свой специален защитник.

Когато извънземната раса на Skrulls, водена от безскрупулния Талос заплашва Земята, Карол се връща на родната си планета за да я спаси. Тя ще трябва използва всички тези умения, защото Skrulls е опаса и разрушителна извънземна раса, която се превръща в нейна пряка заплаха, когато започват галактическа война и Земята е в капан. За щастие тя ще намери верен съюзник, след срещата с Ник (Самюъл Джаксън). Към нея още ще се присъедини най-най-добра ѝ приятелка, от времето, когато е работила във Военновъздушните сили – Мария Рамбо.

Шазам и Капитан Марвел е един и същ герой!

Тези, които не са толкова добре запознат с американските комикси, лесно могат да се объркат, сред безбройните супер герои: през 1939 г. е създаден Шазам и една година по-късно публикуван в Fawcett Comics. Той е момчето Били Батсън, което след изричане на вълшебната дума “SHAZAM”, се превръща в супер герой, който може да лети и има свръхчовешки сили.

Въз основа на продажбите на комиксите през 40-те години на миналия век, героят е бил най-популярният и дори по-известен от Супермен. По-късно Fawcett  създава нов Марвел герой, който отново се основава на Били Батсън, но този път носи името Капитан Марвел.

DC Comics претендират, че това е копие на супермен, поради което Fawcett са принуден да прекратят комиксите.

До 1991 г. DC придобива всички Марвел герои от Fawcett и се опитва да съживи героя, без успех.

Пред 2019 година се появяват двата филма Шазам и Капитан Марвел, съответно продукции на DC Comics и Marvel Studios, с голямата разлика, че филма на DC е комедия, с оригиналния герой – Били.

Главни актьори
  • Brie Larson
    Brie Larson
    Бри Ларсън
  • Samuel L. Jackson
    Samuel L. Jackson
    Самюъл Джаксън
Добави ревю