Дивото зове (2020)

Актьори
Karen Gillan, Dan Stevens, Harrison Ford
Режисьор
Chris Sanders
Сценарист
Jack London, Michael Green
Снимки
Santa Clarita, California, USA
Жанр
Анимация
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 45 мин
Трейлър на Дивото зове (2020)
779
Абонирай се за YouTube канала ни
Адаптация на едноименния роман, в който опитомено куче е въвлечено в дивата природа на Аляска, където е принудено да се бори с тежките условия и отново да възвърне своите инстинкти за оцеляване.

През 1860-те години напрежението около златната треска в Америка се увеличава. Особено в района на Клондайк, в северозападната част на Канада, щастливите търсачи се радват на щедрата природа. Суровите условия на север правят кучета за впряг на шейна ценна стока.

Бък е много специално куче, поради своята уникална порода. Историята му започва от ранчо в долината на Санта Клара, Калифорния, когато разглезеното домашно куче е откраднато и продадено в Аляска, противно на волята му. В суровата, широка и замръзваща среда Бък трябва да отхвърли всичко, на което някога са го възпитавали в ранчото. Тук трябва да се бори срещу суровата природата, да доминира над останалите опасни кучета и след всеки изминал ден става все по-див. Той се сприятелява със самотника Джон, с който потеглят на приключение в края на света. Най-накрая Бък отхвърля навиците от цивилизацията и започва да разчита на първичните си инстинкти за да се утвърди като лидер в дивата природа.

Режисьора реши да използва подобен микс от анимирани кадри и снимки от истинската природа, който се използваше успешно в Книгата за джунглата.

Продукцията се основава на едноименния роман на американския писател Джек Лондон през 1903 година. Въпреки че и двете произведения се развиват на границата между Аляска и Канада по време на златната треска, те описват съдбата на куче, което трябва да се научи отново на своите диви природни инстинкти.

В миналото филма е заснеман два пъти през 1972 г. и 1997 г.

Актьорски състав

  • Karen Gillan
    Karen Gillan
    Карън Гилън
  • Dan Stevens
    Dan Stevens
    Дан Стивънс