Убийците на цветната луна

Убийствен влак (2022)

Bullet Train
7.3386 хил. гласа
Актьори
Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson, Joey King
Режисьор
David Leitch
Сценаристи
Zak Olkewicz, Kôtarô Isaka
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Екшън, Трилър
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Япония
Продължителност
2 ч 07 мин
Трейлър на Убийствен влак (2022)
4 953
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Убийствен влак (2022)
Петима убийци се намират във високоскоростен влак в Токио. Когато разбират, че са заедно в един и същ влак, те осъзнават, че мисиите им не са толкова различни, колкото изглеждат на пръв поглед.
На борда на високоскоростния влак Шинкансен се намира човек с кодово име Калинка (Брад Пит). За разлика от красивото насекомо той изпълнява смъртоносна мисия, защото е професионален наемен убиец и се е качил на влака за следващата си жертва. Той има привидно лесна задача – да открадне ценен куфар и да слезе на първата възможна спирка. Той обаче не е единственият: Лимона, Принцесата, Мандарина, Стършела и поне още петима професионални убийци са си купили билет за този влак. Те няма една цел, а съвсем различни задачи. Въпреки това хаосът бързо се разраства, защото задачите им понякога изглеждат свързани, а друг път си пречат взаимно.

Филмът е базиран на романа на японския писател Котаро Исака, който е публикуван за първи път в родината му през 2010 г. На английски език творбата е публикувана през 2021 г. под заглавието Bullet Train.

Трилърът е режисиран от експерта по екшън Дейвид Лийч (Дедпул 2, Атомна блондинка, Джон Уик). Лийч многократно е работил с Брад Пит, като например е бил негов дубльор във филми като Боен клуб, Бандата на Оушън, Мистър и мисис Смит.

Първоначално Лейди Гага е била избрана за главната роля, но в последствие е заменена със Сандра Бълок, поради която Брад Пит взема участие в Изгубеният град (2022). Двамата опитни актьора не са се появявали заедно във филм от 30 години насам и това се случва два пъти през 2022 г.

С участието на

  • Brad Pitt
    Brad Pitt
    Брад Пит
  • Michael Shannon
    Michael Shannon
    Майкъл Шанън