Борг/Макенроу (2017)

6.924 360 votes
Актьори
Stellan Skarsgård, Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf
Режисьор
Janus Metz
Сценарист
Ronnie Sandahl
Снимки
Gothenburg, Sweden, Västra Götalands län
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
Швеция, Финландия, Дания
Продължителност
1 ч 47 мин
Бюджет
SEK 65,000,000
Трейлър на Борг/Макенроу (2017)
532
Абонирай се за YouTube канала ни
Шведеца Бьорн е един от най-легендарните тенисисти в историята на спорта. Макенроу е талантлив американец, който е най-големия му съперник, с когото се бори за победата в световния турнир. И двамата всъщност плащат много повече за да разберат кои да те.

Borg vs McEnroe (2017)

През 1980 г. 24-годишният швед Бьорн Борг е номер едно в мъжкия тенис, но след дългата си кариера се чувства изтощен и изморен. Очаква го нетърпеливия финал на престижния тенис турнир във “Уимбълдън”, Боргб ще се срещне с 20-годишния Джон Макенроу, който е също толкова добър и ексцентричен новодошъл от Ню Йорк. Докато Борг се готви за дуел с помощта на треньора си Ленарт Бергелин, непрекъснато се тревожи за новите заглавия и се чувства като в затвор на медиите. Големия финал изправя двамата играчи пред дълъг път. Така двамата мъже започват да се опознават и въпреки различните си личности, те осъзнават, че всъщност много повече си приличат от колкото са очаквали.

Режисьора заяви предварително, че това не е спортен филм, а драма, която представлява арена на спорта. За да бъдат главните актьори автентични, те са тренирали тенис два месеца по-рано. Shia LaBeouf заяви официално, че е приел тази роля защото оригиналния сценарий на Рони Сандал е толкова блестяща, че го е накарал да се разплаче.