Бомба със закъснител (2019)

6.847 170 votes
Актьори
Margot Robbie, Nicole Kidman, Charlize Theron
Режисьор
Jay Roach
Сценарист
Charles Randolph
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
Канада, САЩ
Продължителност
1 ч 49 мин
Трейлър на Бомба със закъснител (2019)
3 667
Абонирай се за YouTube канала ни
Въз основа на истинският скандал, който кулминира пред 2016 г. Bombshell поглежда вътре в най-мощната и противоречива медийна империя за всички времена - Fox News и експлозивната история на жените, които свалиха скандалния мъж, който я създаде.

Шарлиз Терон изобразява Кели, бивша адвокатка, която беше водеща на Fox News в продължение на повече от десетилетие, издигайки се от юридически сътрудник до домакин на популярното ТВ предаване The Kelly File.

Роджър Ейлс управлява Fox News и с мощния си канал е помогнал много за кариерата на Кели и други ТВ водещи като Гретхен Карлсън. Той също така беше видна фигура в кръгове на управлението, като помагаше за избирането на президентите Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш. Той е човек, който е наясно със силата, която има. В позицията си на директор на американската телевизионна мрежа Fox News е убеден, че е недосегаем. Благодарение на тази превъзходна позиция, лидерът няма никакви трудности да основе своя бизнес политика, както всички мъже, заемащи висши длъжности.

Той винаги е използвал позицията си, за да налага правила по какъвто и да било начин. Съобщава се, че Fox News се е опитал да притисне Карлсън в подкрепа на Ейлс, но тя отказала. Изведнъж когато Карлсън се опитва да го изправи пред отговорностите след  години сексуално посегателство, все повече и повече жени съобщават, че са претърпели подобни безсрамни действия от страна на основателя на Fox. След това, тя се обединява с група жени, които искат да прекратят веднъж завинаги дискриминацията на работното си място. Те започват битка срещу управлението на безмилостните мъже, които оформят образа на най-големия новинарски канал в Съединените щати. Но бунтът срещу Ейлс и несправедливостта изисква смелост, както и много по-големи жертви. Кариерата и уединението на жените са застрашени.

Ейлс беше принуден да подаде оставка през 2016 г., след множество обвинения за непристойно поведение, след които тези на Карлсън и Кели са най-известните и допринесли за свалянето му от мрежата на Fox News.

След като продуцентската компания на Charlize Theron влезе във филма и тя зае главна роля, Никол Кидман и Марго Роби бяха първият им избор за останалите главни роли. По-късно Кидман заяви, че Мерил Стрийп я е убедила да вземе участие.

Историята на Роджър Ейлс беше заснета също през 2019 г. като мини сериал “The Loudest Voice”.

Актьорски състав

 • Margot Robbie
  Margot Robbie
  Марго Роби
 • Charlize Theron
  Charlize Theron
  Чарлийз Терон
 • Nicole Kidman
  Nicole Kidman
  Никол Кидман
 • Alice Eve
  Alice Eve
  Алис Ийв
 • Kate McKinnon
  Kate McKinnon
  Кейт МакКинън