Бохемска рапсодия (2018)

8431 210 votes
Актьори
Rami Malek, Gwilym Lee, Lucy Boynton
Режисьор
Bryan Singer
Сценарист
Peter Morgan, Anthony McCarten
Снимки
Weybridge, England, Surrey
Жанр
Драма
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ, Англия
Продължителност
2 ч 14 мин
Трейлър на Бохемска рапсодия (2018)
17 884
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Бохемска рапсодия (2018)
Бомската рапсодия и ние сме шампионите са само две незабравими рок класики, които прави групата Queen около харизматичния певец Фреди Меркюри, който умира твърде рано, само на 45 години.

Това са 70-те години. Вокалиста Фреди Меркюри, китариста Брайън Май, барабаниста Роджър Тейлър и басиста Джон Дийкън са състава на британската рок банда Queen.

През 1975 г. тяхната бохемска рапсодия ще ги постави на преден план в международната музикална сцена.

Скоро четирите мъже празнуват първите си успехи, но ситуацията зад бандата не изгледа толкова добра: Фреди Меркюри, чието истинско име е Фаррок Булсара и идва от днешната Танзания, се бори с вътрешните си тревоги.

Докато той изгражда своята соло кариера, скоро осъзнава, че е останал без колегите си. Освен че страда от СПИН, постепенно успява отново да събере членовете на своята група и да остави едно от най-легендарните изпълнения в историята на музиката в Live Aid.

Филма показва история на групата, още преди нейното създаване. Биографичния филм за рок легендата се фокусира върху няколко години от впечатляващата кариера на групата, което в крайна сметка доведе до един от най-големите моменти в нейната историята и легендарната поява в мега концерта Live Aid през 1985. Той се е провел в стадион Уембли, чиито парични средства бяха предназначен срещу борбата с глада в Африка. В концерта са участвали най-големите музикални звезди на този момент. Проследяват се няколко ключови етапи от живота на Фреди Меркюри.

Зад кадъра и информация

Стивън Фриърс известно време се подготвяше да заеме режисьорския стол на филма за безсмъртните рокзвезди. След това Декстър Флетчър води преговори, но и двамата отхвърлиха офертата поради творчески различия. Накрая режисьорът на X-Men Брайън Сингър се зае с производството, след като проектът беше в планиране девет години, преди да бъде уволнен от Фокс през декември 2018 г. Като заместник беше нает отново Декстър Флетчър. Производството е в цял набор от ръце: Греъм Кинг действа като производител на GK Films, Робърт де Ниро, Брайън Мей и Роджър Тейлър. За ролята на Фреди Меркюри кандидатстваха Бен Уишоу и Даниел Радклиф, но не се присъединиха към проекта. В крайна сметка, ролята на главния герой попадна в ръцете на Рами Малек.

Актьорски състав

  • Rami Malek
    Rami Malek
    Рами Малек
  • Tom Holland
    Tom Holland
    Том Холанд