Убийците на цветната луна

Вавилон (2022)

Babylon
7.1146 хил. гласа
Актьори
Brad Pitt, Jean Smart, Margot Robbie
Режисьор
Damien Chazelle
Сценарист
Damien Chazelle
Снимки
Los Angeles, USA
Жанр
Драма, Исторически, Комедия
Година
2022
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
3 ч 09 мин
5 677
Абонирай се за YouTube канала ни
През 20-те години на миналия век Холивуд заснема първите звукови филми и дава началото на една нова индустрия с нови звезди.

Джаз, пищни купони, наркотици и ексцесии –  това е краят на 20-те години на миналия век в Лос Анджелис. Филмовата звезда Джак (Брад Пит) отдавна знае как да живее в тези рамки, а звездата Нели (Марго Роби) иска кариера с пари и забавление на всяка цена. Историята на киното е постоянно променяща се и непрекъснато развиваща се в технологично отношение. През тези години най-големите звезди на Холивуд са тези от нямото кино. Това е епохата, в която киното се научава да говори и е време много актьори и актриси да си кажат “довиждане”. Златната ера на Холивуд, през която фабриката на мечтите е в процес на преминаване от неми към звукови филми. Дори и най-големите звезди трябва да се страхуват за кариерата си, докато джазът, пищните партита, наркотиците и алкохолът все още разтърват Холивуд и никой не предполага, че утре може всичко това да върши.

В този момент се прекъсва кариерата на много артисти, докато други се прославят. Докато Един такъв пример е Нели, която се адаптира много добре и продължава да пленява сърцата на публиката, докато актьорите на нейната възраст загубват славата си. Когато парите са ограничени, дори и тя не може да избегне да се забъркат със съмнителни персонажи и изведнъж въпросът на живот и смърт не е само пред камерата..

От режисьора на Ла Ла Ленд (2016), сценарият предизвика интерес през 2019 г., след което Paramount си осигури правата.

Първоначално снимките трябваше да се направят в Калифорния през лятото на 2020 г., но поради пандемията всичко се забавя с една година и снимките започват едва през юли 2021 г.

Първоначално Ема Стоун, трябваше да изиграе главната женска роля, която е базирана на актрисата Клара Боу. Поради трудности в графика си беше заменена от Марго Роби, чиято героиня придоби по-друг характер, след пренаписване на сценария.

С участието на

 • Brad Pitt
  Brad Pitt
  Брад Пит
 • Katherine Waterston
  Katherine Waterston
  Катрин Уотърстън
 • Margot Robbie
  Margot Robbie
  Марго Роби