Тайната на Артемис Фоул (2019)

Актьори
Hong Chau, Josh Gad, Judi Dench
Режисьор
Kenneth Branagh
Сценарист
Michael Goldenberg, Eoin Colfer
Снимки
UK, England
Жанр
Приключенски
Година
2019
Премиера в България
09 Август 2019
Държава
USA
Трейлър на Тайната на Артемис Фоул (2019)
681
0
0
Адаптация на сериала със същото име, в който се разказва за едно изключително интелигентно момче, което има контакт със същества като джуджета и гоблини.
Артемис Фаул

rtemis Fowl е гений въпреки, че все още е на 12 години. Своя интелект обаче, ирландското момче използва за да намери изчезналия си баща, посредством изграждане на сложни планове за забогатяване.

Най-новото откритие е нещо много специално дори и за супер мозъка на Фоуд: Заедно с лоялния си бодигард Бътлър той научава за съществуването на магически свят на феи и елфи, които са скрити под земята. Той ще ползва брилянтния си престъпен ум за да събере достатъчно злато от подземния свят и да започне търсенето на изгубения си баща. За тази цел отвлича капитан Холи Крат за заложник, в замяна на който иска да поличи ценности.
Неговата хитрост го поставя в светлината на прожекторите на някои от най-опасните същества на земята, които причиняват отвличането на баща си. Неговото търсене го отвежда до борба срещу злия елф Опал Кобой, който държи в плен неговия баща.