Всички пари на света (2017)

6.870 240 votes
Актьори
Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Michelle Williams
Режисьор
Ridley Scott
Сценарист
John Pearson, David Scarpa
Снимки
Italy
Жанр
Драма, Криминален
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ, Италия, Англия
Продължителност
2 ч 12 мин
Трейлър на Всички пари на света (2017)
10 249
Абонирай се за YouTube канала ни
Сюжета следва действителните събития през 1973 г., когато внука на един от най-богатите хора в света е отвлечен. Похитителите искат откуп в размер 17 милиона и заплашват да убият младежа, а бизнесмена отказва да плати.

All the Money in the World (2017)

През 1973 г. паравоенна организация, включваща членове на мафията, имат план за отвличане в Италия: те отвличат 16-годишния внук на богатия петролен магнат Джон П. Гети. Похитителите искат 17 милиона долара откуп за момчето, но бизнесменът отказва да плати сумата, защото подозира, че отвличането е фалшифицирано и се страхува то да не се повтори. Докато дядото отказва да плати и дори когато похитителите изпратят ухото на внука му и заплашват да го убият, той остава упорит. Майката на отвлечения,  Гейл Харис е принудена да поеме своя инициативата. Тя се съюзи с Флетчър Чейс, бивш преговарящ на ЦРУ.

Филма е посветена на истинските събития, които се случиха през 1973: На 10 юли Джон Пол Гети III бе отвлечен в Рим. Искането за откуп изискваше 17 милиона долара за безопасното му връщане, което първоначално се смяташе за лоша шега от страна на бунтарския дух на младежа. Докато той бил държан в плен в планините, второто искане за откуп достигнало до Гетис късно поради стачка на Италианската поща.

Въпреки това, Джон Пол Гети старши, богатия дядо на отвлечения, отказва да плати – на основание, че всичките му други 14 внуци ще бъдат в опасност, от което се случва. През ноември похитителите изпращат на семейството коса и отрязано ухо на отвлечения младеж. В крайна сметка, похитителите се съгласяват да получат $ 2,9 милиона. Девет от тях са заловени, а останалите никога не са били открити.

Режисьор Ридли Скот първоначално искаше Анджелина Джоли за участие, но графика на актрисата бе запълнен, поради което той обърна към Натали Портман, коеот участие също не се получи.

Първоначално в ролята на Жан Пол Гети се въплъти Кевин Спейси, но поради скандала в Холивуд през есента на 2017 г. бе отстранен. Тъй като филма бе завършен, всичко негови сцени са заснети наново и заменени от Кристофър Плъмър.

 

Актьорски състав

  • Michelle Williams
    Michelle Williams
    Мишел Уилямс
  • Mark Wahlberg
    Mark Wahlberg
    Марк Уолбърг