Аладин (2019)

Актьори
Will Smith, Naomi Scott, Nasim Pedrad
Режисьор
Guy Ritchie
Сценарист
Ron Clements, John August
Снимки
UK, England
Жанр
Приключенски, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
24 Май 2019
Държава
USA
Трейлър на Аладин (2019)
5 / 5 - 2 vots
3885
18
2
В приказната Аграба живее принцеса Жасмин, заедно с баща си, султана Джафар. Техния живот ще бъде пресечен от младия Аладин, който влиза в омагьосаната пещера и открива вълшебна лампа. Той освобождава Джин с всемогъща сила, който изпълнява всяко едно желание, на този, който го освободи.
Заобиколен от Седемте пустини, градът Аграба е метрополис с тесни улички, пълни с хора, където на върха може да се види величественият замък на султана. Там живее младата принцеса Жасмин, заедно с баща си султан и кралският везир Джафар.

Крадецът Аладин направи несигурни улиците на Аграба заедно със свята маймуна Абу, която е научил да краде. В базарите на града, нито един ценен предмет не е в безопасно от него. Един ден по време на набезите си, среща млада жена, в която се влюбва веднага, а това, което не знае за нея е, че това е Жасмин – принцесата на града. За да може да се движи незабелязана, тя се преоблича с обикновени дрехи и така осъществява контакт с жителите на своя град. След като научава, че това е принцесата на родното му царство, той разбира, че обикновен човек като него, не може да се надява за любов към нея. Макар че те са създадени един за друг, тяхната любов е осъдена, тъй като според законите на Аграба, Жасмин трябва да се омъжи за принц.

Въпреки всичко, Аладин е лудо влюбен в младата принцеса и полага всички усилия да я види отново. Но когато се опитва да преодолее стените на двореца, бива заловен и захвърлен в тъмницата. Великият везир Джафар, преоблечен като старец, предлага на Аладин сделка: ако открадне известната магическа лампа от пещерата, ще го освободи. Въпреки това, везира не смята да спази обещанието си. Той иска единствено да се докопа до вълшебната лампа, да завладее целия свят и да управлява като единствен владетел.

Римейк на анимационният филм от 1992 г., продуциран от Уолт Дисни.

Актьорски състав

  • Naomi Scott
    Naomi Scott
    Наоми Скот
  • Will Smith
    Will Smith
    Уил Смит