Към звездите / Ad Astra (2019)

Актьори
Brad Pitt, Donald Sutherland, Greg Bryk
Режисьор
James Gray
Сценарист
Ethan Gross, James Gray
Снимки
Santa Clarita, USA, California
Жанр
Sci-Fi, Трилъри
Година
2019
Премиера в България
24 Май 2019
Държава
USA, Brazil
3 / 5 - 2 vots
Брад Пит в рояла на Рой е участва в космическо приключение, в което ще търси изгубилия се някога баща.
Рой Макбрайд е космически инженер на НАСА и на него му предстои да пътуване в слънчевата система. Рой е самотник с лека форма на аутизъм, който преди 20 години е загубил баща си. Също като сина си, той е участвал с космически проучвания и тогава е имал мисия до планетата Нептун, където е търсил интелигентен извънземен живот. От тази мисия така и не се е завърнал. Рой винаги си е задавал въпросите какво се е случило там и дали баща у е намерил това, което е търсил. Сега, когато на Рой също му предстои мисия, той се надява най-накрая да намери отговорите на тези въпроси.


Зад кадъра и информация
Джеймс Грей съобщи своите планове за филма на фестивала в Кан през май 2016 г. Впоследствие, през април 2017 г. той каза, че иска да създаде възможно най- реалистично пътуването в космоса и да създаде първия по вида си филм. Космоса е едно много мизантропско място.
Заглавието на филма означава “до звездите”, което е въведено от поета Вергилий Марон и “Така вървят към звездите’ До момента, като мото, фразата е ползвана от много авиокомпании.
С участието на
  • Brad Pitt
    Brad Pitt
    Брад Пит