Към звездите (2019)

Актьори
Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler
Режисьор
James Gray
Сценарист
Ethan Gross, James Gray
Снимки
Santa Clarita, USA, California
Жанр
Sci-Fi, Трилъри
Година
2019
Премиера в България
Държава
Бразилия, САЩ, Китай
Трейлър на Към звездите (2019)
1 089
Трейлър на Към звездите (2019)
Космическият инженер Рой Макбрайд преди 20 години е изгубил баща си, който е имал мисия на Нептун, от която така и не се е завърнал. На планетата е искал да намери интелигентен живот. Сега, когато Рой също ще пътува, иска да разбере какво се е случило.

Рой Макбрайд е космически инженер на НАСА и на него му предстои да пътуване в слънчевата система. Рой е самотник с лека форма на аутизъм, който преди 20 години е загубил баща си. Също като сина си, той е участвал в космически проучвания и е имал мисия до планетата Нептун, където е търсил интелигентен извънземен живот и извършвал експеримент с опасен материал.  От тази мисия така и не се е завърнал.

Рой  винаги си е задавал въпросите, какво се е случило там и дали баща му е намерил това, което е търсил. Сега, когато на Рой също му предстои мисия, той се надява най-накрая да намери отговорите на тези въпроси. Той се сблъсква с тайни, които поставят под въпрос всичко, което ние предполагаме, че знаем за човешкото съществуване и мястото ни във Вселената, защото експериментите на баща му застрашават цялата слънчева система. Започват да се появяват поредица от опасни технологични провали, които могат да доведат до глобална катастрофа.

Рой смело се впуска в мисията, края на която, може да унищожи някогашното делото на баща му.

Джеймс Грей съобщи своите планове за филма на фестивала в Кан през май 2016 г. Впоследствие, през април 2017 г. той каза, че иска да създаде възможно най-реалистично пътуването в космоса и да създаде първия по вида си филм. А според него, космоса е едно много мизантропско място.

Заглавието на филма означава “до звездите”, което е въведено от поета Вергилий Марон и “Така вървят към звездите”. До момента, като мото, фразата е ползвана от много авиокомпании.

С участието на

  • Brad Pitt
    Brad Pitt
    Брад Пит