3/4 (2017)

6.3210 votes
Актьори
Mila Mihova, Todor Veltchev, Nikolay Mashalov
Режисьор
Ilian Metev
Сценарист
Ilian Metev, Betina Ip
Снимки
Bulgaria, Sofia
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
България
Продължителност
1 ч 23 мин
Бюджет
€750,000
Трейлър на 3/4 (2017)
115
Едно дисфункционално семейство, което изгледа е 3/4: Мила е талантлива пианистка със светло бъдеще, която се подготвя за най-важното си прослушване, нейния брат постоянно ѝ отклонява вниманието, а баща им е учен, който дори не се интересува от планетата Земя.
Филма ни запознава с едно семейство и крехките взаимоотношенията в него, които са на път веднъж за винаги да се разчупят. Това са последните им няколко месеца, пред които ще бъдат все още заедно.
Мила вижда в живота си най-вече пианото и то е това, което я прави щастлива. Нейния баща е коренно противоречие, също както науката и изкуството са различни: като астрофизик за него много по-важи са пръстените на Сатурн, от колкото някакво си пиано. Също толкова е заинтересован от живота и кариерата на дъщеря си. Брат ѝ няма особено важни занимания и непрекъснато я разсейва.
На Мила ѝ предстои прослушване в чужбина, за което тя силно се подготвя. Без ни най-малка подкрепа от близките, тя трябва да разчита само на себе си. Брат ѝ няма с какво да ѝ помогне, а баща им е неспособен да се справи с тревогите на семейство си.
Илиян Метев, който има опит с документалните филми, решава да създаде този път продукция в жанра на драмата, който да бъде по-различен от познатото ни конвенционално кино: героите в него ще покажат истинското си “аз” и имена. Според него, най-добрия герой на пианист би бил пианист. Всичко участници са непрофесионални актьори, а по-голямата част от диалозите са импровизация. Идеята на Метев е да се покаже реалността на ежедневието, без да променя актьорите в герои.