Жената чудо (2017)

7.4526 320 votes
Актьори
Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine
Режисьор
Patty Jenkins
Сценарист
Zack Snyder, Allan Heinberg
Снимки
Lincoln's Inn, London, Holborn
Жанр
Екшън, Фантастика
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ, Китай, Хонг Конг
Продължителност
2 ч 21 мин
Трейлър на Жената чудо (2017)
11 353
Абонирай се за YouTube канала ни
Даяна, която е воин на амазонките, става принцеса на един тропически остров, близо до Исландия. Тя разбира, че в светът вилнее несправедливост, хората не могат да се справят с престъпността и решава да следва своето призвание - да се бори със злодеите. Така тя се превръща в Жената-чудо.
Wonder Woman (2017)
Преди да бъде Wonder Woman, Даяна е била принцеса на амазонките, където е обучена да бъде непобедим воин. Тя е израснала в приказен и защитен острова на амазонките, където жени владеят всичко, а мъжете не съществуват. Но дори и там царят постоянно войни, по същия начин, както в нашия свят. Един ден, когато американски пилот Стив Тревър, заседнал на остров, той й разказва за остър конфликт, който бушува във външния свят. Тя решава да напусне своите земи, убедена, че може да спре заплахата. Тя иска да намери своята истинска съдба. В нашия свят тя се превръща в супергероя “Wonder Woman” и се бори с престъпността и несправедливостта. Тя има свръхчовешка сила, може да се движи по-бързо от който и да е човек, а също и така може да лети. За  нейната сила, допринася ласото на истината, което е подарък от амазонките. Всеки, който го притежава, е длъжен да следва истината.
Предистория и информация

Wonder Woman е едно от първите творения от DC и е разработен от професор по психология Уилям Марстън. Тя за първи път се появява в комиксите през 1941 година, където е представяна като героиня, която се бори за справедливост, любов, мир и равенството между половете. Тя е широко известен като феминистки герой.

В някои комикси, принцесата на амазонките има специални бойни умения и ласо на истината, неразрушима гривна и защитна диадема. В хода на типичен супергерой, тя има двойна идентичност, като нейното име в ежедневието е принцеса Даяна

След кино конверсия от Warner Brothers през 1976, която беше телевизионен сериал, се появяват нови кино продукции на комикса през 2009 г. и 2011 г..

Подготовката за филма започва още през 2013 г., когато актрисата Гал Гадот беше наета за Батман срещу Супермен  и имаше очаквания за участие в Лигата на справедливостта.

След като Мишел Макларън бе първия режисьор, през ноември 2014 г., той напусна проекта през април 2015 г. поради творчески различия. През 2007 г. Джос Уедън също е напуснал филма, като за причина, посочи същото твърдение. Проекта пое Пати Дженкинс, известна с Monster (2003), а актриса Чарлийз Терон в същия филм спечели Оскар през 2004 година.

Първоначално ролята на Стив Тревър, беше дадена на Скот Истууд, но по-късно заменен от Крис Пайн (Star Trek Beyond).

 

Актьорски състав

 • Connie Nielsen
  Connie Nielsen
  Кони Нилсен
 • Gal Gadot
  Gal Gadot
  Гал Гадот
 • Chris Pine
  Chris Pine
  Крис Пайн
 • Robin Wright
  Robin Wright
  Робин Райт

Всички части

 1. Жената чудо (2017)
  Жената чудо (2017)
 2. Жената чудо 1984 (2020)
  Жената чудо 1984 (2020)