Дивергенти 4: Фор / The Divergent Series: Ascendant

Актьори
Bill Skarsgård, Octavia Spencer, Naomi Watts
Режисьор
Lee Toland Krieger
Сценарист
Veronica Roth
Жанр
Екшън, Приключенски
Година
2017
4.6 / 5 - 33 vots
В четвъртата част продължават същите действия, както тези през 2016 година. В Чикаго царят бунтове и жажда за власт. Зад преградите на града те няма да намерят нещо по различно. Всеки един е част от експеримента, всеки действа така, както му е наредено, с изключение на един - Трис. Тя ще се опита да достигне върха на пирамидната от лъжи и конспирации и да разбере истината, която обаче е относително понятие.

Тази част продължава да разказва събития на третия том на книга, но в по-разтеглен вид. Системата на фракция е разбита, което подхранва борбата за власт и предателството. Ето защо Трис не се поколеба да излезе извън отвъд границите на града. Може би, единственото приятелство което осрамва без фракции, лъжи и с повече лоялност е това между нея и Тобиас. Но новата реалност, която очаква двамата младежи е още по-тревожно, отколкото тази, която оставят след себе си.
Докато тя се надяваше извън Чикаго да намери истинската цел на експеримента, то ситуацията изглежда безнадеждна. Оказва се че цели свят в замърсен и тя е единствени здрав човек на света. Целта на ръководителя на експеримента е да разбере, защо Трис не е заразена, но изглежда, че не него това не го интересува. През всички тези години, той е наблюдавал града и си е играл с него като на видео игра. Както съществуват конфликти в Чикаго, такива има и при висшестоящите, които го управляват. Но тя и нейния любим, който някога е принадлежал към безстрашните, няма нещо което да може да го опваше или попречи, за да върнат нормалния ритъм на живота в целия свят. Дали в четвъртата част, те ще продължат да бъдат затворници на собствената си история или ще променят бъдещето? Всички са част от един експеримент, но един човек, ще сложи край на експеримента.

Предистория
Има ли все още фенове на Дивергентите? Докато сайтовете бълват новини, под тях все по-често виждаме коментари “Но какво са направили с книгата”. Въпреки, че автор Вероника Рот, е напирала три части на книгата, то се появява четвърта чат на филма. Ако рейтинга на продукцията намалява, въобще за какво е четвърта част – за официален фалит ли? Както всяка нова продукция винаги първата част има най-голям успех, но това не означава, че феновете нажалват. Относно разликите между романа и книгата, същото се получи и с “Игрите на глада” – последната книга е заснета две части.

Добави ревю

Всички части

 1. Дивергенти (2014)
  Дивергенти (2014)
 2. Дивергенти 2: Бунтовници (2015)
  Дивергенти 2: Бунтовници (2015)
 3. Дивергенти 3: Предани (2016)
  Дивергенти 3: Предани (2016)
 4. Дивергенти 4: Фор
  Дивергенти 4: Фор