Заклинанието 2 / The Conjuring 2 (2016)

7.3215 400 votes
Актьори
Vera Farmiga, Madison Wolfe, Patrick Wilson
Режисьор
James Wan
Сценарист
Carey W. Hayes, Chad Hayes
Снимки
USA, California, Los Angeles
Жанр
Ужаси
Година
2016
Премиера в България
Държава
Канада, САЩ, Англия
Продължителност
2 ч 14 мин
16 404
Едно семейство в Лондон има близки срещи със страховити призраци, които ги преследват в тяхната ферма. За да се отърват от зло присъствие, семейството е принудено да потърси помощта на изследователите Ед и Лорейн Уорън, експерти по паранормалните явления.

Продължение на филма “Заклинанието 2013”  Този път експертите по паранормални явления напускат красивите американски градове и се насочват към една стара ферма в северната част на Лондон. Там живеят самотната майка Пеги заедно с четирите си дъщери, които твърдят че са обезпокоявани от нещо необичайно. Експертите Ед и Лорейн ще се опитат да помогнат на семейството.

Предистория на филма

Филма е базиран на действителния случай известен под името “Енфийлд”. Две сестри на 11 и 13-годишна възраст съобщиха в края на 1970 за паранормални инциденти. По случая са създадени близо 70 филми, в които общото е паранормално и духове, но се отклонят от действителния случай.  Според режисьора, най-важното в един филма как ще изглежда, а не какво е било. От тези негови думи, той е обвиняван от зрителите, че в съвременните филми на ужасите не се цели нищо друго, а правене на пари.

Да се използва действителен случай в сюжета, който обаче да се размие толкова много от реалните факти, създава лоша репутация и практика.  Ние сме свидетели, че в повечето съвременни филми се наблягат на ефектите, а не на сюжета.

С участието на

 • Vera Farmiga
  Vera Farmiga
  Вера Фармига

Всички части

 1. Заклинанието 2 (2016)
  Заклинанието 2 (2016)
 2. Монахинята (2018)
  Монахинята (2018)
 3. Заклинанието 3 (2020)
  Заклинанието 3 (2020)