Рубиненочервено / Rubinrot (2013)

6.26 410 votes
Актьори
Josefine Preuß, Uwe Kockisch, Florian Bartholomäi
Режисьор
Felix Fuchssteiner
Сценарист
Kerstin Gier, Katharina Schöde
Снимки
Mühlhausen, Germany, Thuringia
Жанр
Фантастика
Година
2013
Премиера
2013-03-14
Държава
Germany
Продължителност
122 мин.
Трейлър на Рубиненочервено / Rubinrot (2013)
5 / 5 - 3 vots
1930
7
0
Гуен е на 16 години и но скоро разбира, че има ген, който и позволява да пътува във времето. Тя се присъединява към ложа, в която всеки има този ген и посредством машина на времето, могат да се връщат в миналото. Така Гуен ще прави мисии, в които ще се среща с вани особи и ще получава ценна информация. Проблема е, че нейната небрежност и непохватност провалят всяка една мисия.
Гуендолин, накратко Гуен, е шестнайсетгодина тийнейджър, която на пръв поглед изглежда напълно нормална. В действителност, обаче, тя и семейството й да пази тайна – те има ген, който им позволява да пътуват във времето, но мога да се предвижват само назад т.е. да ходят в миналото. Нейното семейството е сигурно, че братовчедка й има този ген – Шарлота, която от години насам подготвят за бъдещите й мисии. Всичко това е до деня, в който Гуен се озовава в викториански Лондон. Тя има чувството, че се побърква, защото не може да притежава гена. След като няколко пъти това се повтаря, тя разбира, че гена е в нея. Така нейния живот коренно се променя – тя винаги е била издънката на семейството, тя е най-непохватната и несръчна. Възможно ли е точно на нея да се падне гена? Шарлота принадлежи на силна ложа, в която всеки могат да пътуват във времето, а сега честта се пада на непохватната Гуен. За да пътува назад във времето, тя трябва да е знае много добре историята –  тя трябва да има подходящо облекло, маниери и в никакъв случай да не ползва предмети от съвременния свят, защото това може да промени миналото.
Всеки един, който притежава гена има специални способности. Това което може да прави Гуен, е да вижда и разговаря с мъртви хора, но няма представа какви способности има останалите. Въпреки това, от някои от призраците, с които разговаря, ще получи ценна информация за това както я очаква и на кой може да се довети, защото по-късно ще разбере, че в ложата нещата не са толкова хубави.
В центъра на всичко стои един граф, който с помощта на най-великите учени е изобретил машина с която може да се връща назад във времето, в точното местоположение и дата. Той също има специални сили, които са доста зловещи и пази в тайна. Съществуват няколко машини, но една от тях е открадната от хора от ложата, които твърдят, че ако графа събере всички членове на ложата, ще получи върховна сила. Но дали това е така? На никой не може да се вярва.