Пасажери / Passengers (2016)

7329 240 votes
Актьори
Jennifer Lawrence, Michael Sheen, Chris Pratt
Режисьор
Morten Tyldum
Сценарист
Jon Spaihts
Снимки
Atlanta, USA, Georgia
Жанр
Фантастика
Година
2016
Премиера в България
Държава
САЩ, Австралия
Продължителност
1 ч 56 мин
Трейлър на Пасажери / Passengers (2016)
9 343
Абонирай се за YouTube канала ни
В бъдещето космически кораб транспортира пътници, които са в капсули за сън, но поради проблем, двама души трябва да бъдат събудени, единия от които е техник. Дефекта в кораба се разраства, а от двамата зависи живота на всички.

Пътници (2016)

Космически кораб пътува през цялата вселена, задачата на който е да транспортира хиляди души. Той трябва да пътува в продължение на десетилетия за да транспортира хората в отдалечена колония. Пътниците за да не бъдат засегнати през това време, се намират в животоподдържащи капсули за сън, в които освен че са с състояния на дълбок сън, всички процеси в тялото са спрени за да може да се избегне процеса на  стареене по време на транспорта. За тях се грижат роботи, които трябва да ги събудят преди да пристигнат. Но настъпва неизправност, при който един пътник, механикът Джим Престън се събужда много преди всеки другите. През това време, самотата започва да го убива, защото той е заобиколен само от роботи. От отчаяние, той събужда друг пътник – красивата журналистка Aurora Lane, между които скоро, започват да се зараждат чувства. Но дефекта на кораба, започва да се разраства и скоро те двамата ще са единствените хора, от които ще  зависи оцеляването на всички пътници.

Предистория и информатици

Подобно на Gravity (2013 г.) със Сандра Бълок и Джордж, които трябва да извършат ремонт на сателит във вселената, тук ще бъде подобно. Сред известните актьори са Дженифър Лорънс ( X-Men: бъдещето е минало ) и Chris Pratt ( Джурасик свят), а също така ще са главните герои, тези които се будят преди всички останали.

Преди да се даде зелена светлина на проекта, годината беше едва 2007, това е бил един от най-популярните сценарии в Холивуд. Тогава в студиата се скитаха режисьори като Габриеле Мучино ( Преследване на щастието ), Марк Форстър ( James Bond 007) и Брайън Кърк ( My Boy Jack ).

В крайна сметка, режисурата пое Morten Tyldum, който получи оскар през 2015 с Игра на кодове.

Други имена

Пасажери (2016)

 

Актьорски състав

 • Jennifer Lawrence
  Jennifer Lawrence
  Дженифър Лорънс
 • Chris Pratt
  Chris Pratt
  Крис Прат
 • Laurence Fishburne
  Laurence Fishburne
  Лорънс Фишбърн