То / It (2017)

7.3437 380 votes
Актьори
Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Jaeden Martell
Режисьор
Andy Muschietti
Сценарист
Cary Joji Fukunaga, Chase Palmer
Снимки
Toronto, Canada, Ontario
Жанр
Ужаси
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ, Канада
Продължителност
2 ч 15 мин
Трейлър на То / It (2017)
16 710
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на То / It (2017)
В ужаса на Стивън Кинг, малък град е тероризиран от зъл клоун, който отвлича и убива деца. За да се върне спокойствието в града, група деца се обединяват за да спрат клоуна.
Първата част от новата адаптация на класическия роман на Стивън Кинг “То”. В малък град на име Дери, щата Мейн, започват да се случват ужасни и странни събития. Тук започват да изчезват деца. Това, което остава от тях, са само малки части от телата им. Градът не може да се справи с проблемите, за това група деца се обединяват в така наречения ” Loser Club ” и се опитват да се справят с ежедневния стрес. Така те се срещат с едно момче, което има способността да променя формата си, но най-често има вид на садистичен клоун. Това ще бъде тяхното най-ужасно и запомняш се лято, защото имат задачата да победят клоуна и да си върнат града.

Зад кадъра

Американският автор Стивън Кинг завърша романа “Т”о през 1986. Книгата, която е преведена на английски включва близо 1200 страници, при което бе решено да се адаптира в две части: първа част –  събитията от детството “Loser Club” и втора част, когато децата са вече възрастни. Много от книгите на Стивън Кинг се използват за производството на филми или мини сериали, като например Stand By Me, Изкуплението Шоушенк..

Режисьора Cary Fukunaga трябваше да събере листите на книгата във филм, но след спорове между създателите на филма и студиото New Line, Fukanaga  остави филма на ужасите на заден план. След това Andrés Muschietti бе нает за режисьор.

С участието на

 • Bill Skarsgård
  Bill Skarsgård
  Бил Скарсгард

Всички части

 1. То (2017)
  То (2017)
 2. То 2: Част втора (2019)
  То 2: Част втора (2019)