Прегръдката на змията (2015)

7.915 970 votes
Актьори
Nilbio Torres, Antonio Bolivar, Jan Bijvoet
Режисьор
Ciro Guerra
Сценарист
Theodor Koch-Grunberg, Ciro Guerra
Жанр
Исторически, Приключенски
Година
2015
Премиера в България
20 Май 2016
Държава
Colombia, Argentina, Venezuela
Продължителност
125 мин.
Бюджет
1,400,000
Трейлър на Прегръдката на змията (2015)
5 / 5 - 1 vot
549
2
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Биолог и шаман на племе в Амазонка тръгват в дълбоките джунгли на Амазонка да търсят тайнствено растение, което има силни лечебни свойства. По пътя им се изпречва една стара култура и заедно с нейните ужасите.
Embrace of the Serpent (2015)

Германският етнолог и пътешественик Теодор Грюнберг пътува до Южна Америка през 1909 г., за да учи местните жители в района на Амазонка “. През 1940 американския биолог Ричард Еванс иска да разследва иска да разбере лечебното действието на едно растение върху човек. Но единствения оцелял от племето е шамана Karamakate, който е единствената им надежда да се доберат до ценната билка. Ричард е болен от смъртоносна болест и смешно му трябва лекарство, а шаманът твърди, че му е отнело 30 години за да намери лековитото растение и според него то може да отърве Ричард от коварната болест. Заедно те поемат  едно пътешествие в сърцето на Амазония, където миналото, настоящето и бъдещето се сливат. Потапяйки се все по-дълбоко в гъстата джунгла на Амазонка, те се сблъскват с тайните на една почти забравен култура и ужасите на колонизация.

Филма е направен въз основа на дневниците на изследователите. Също така той получава награда Оскар за най-добър чуждоезичен филм
Добави ревю