Кловърфилд 10 / 10 Cloverfield Lane (2016)

7.2280 510 votes
Актьори
John Gallagher Jr., John Goodman, Mary Elizabeth Winstead
Режисьор
Dan Trachtenberg
Сценарист
Matthew Stuecken, Josh Campbell
Снимки
USA, Louisiana, New Orleans
Жанр
Фантастика
Година
2016
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 43 мин
Трейлър на Кловърфилд 10 / 10 Cloverfield Lane (2016)
2 327
Абонирай се за YouTube канала ни
Двама души претърпяват катастрофа, след която се събуждат в бункер. Земята е претърпява химическа атака, след която малцина за оцелели в подобни бункери. Но никой не знае какво има горе.

Ул. Чудовищно 10 (2016)

По-голямата част от филма се развива в едно мазе. Млада двойка след претърпява катастрофа, след която се събужда затворена в подземна килия. Те не са сами, странен човек се е погрижил за тях след катастрофата и ги е отвлякъл. Той твърди, че химическа атака е направила светът негоден за живеене. Малцина са оцелели. Единствено в бункера са в безопасност. И тези които са уцелели, са трябвало да направят бункери, дълбоко под земята, за да се предпазят от този опустошителен ден. Никой не се осмелява да отиде на повърхност. Никой не знае какво е станало от стария свят. Двойката се съмнява в него и не знае дали да ми вярва. Така започва техния кошмар изпълнен недоверие и съмнения. Умът на похитителя е непоклатим, те се опитват да анализират врага. Въпреки това, за да се борят със скуката, бункера е пълен с видео игри, пъзели, музика и всякакви забавления.

Моето скромно ревю

Според мен идеята на филма е „Каква е цената на знанието?”. В своя живот, всеки сам избира дали да приеме тъжната истина или да живее спокойно в невидените? Ако става въпрос за гледна точка, то тогава няма правилна или грешна. Ако един иска щастие, любов, безгрижие, то други се насочват към работа, кариера… Всеки намира щастието в различни неща, но тук не става дума само за “каква е истината“, “можем ли да я приемем“, а по-скоро, “можем ли да променим нещо”? Човека, който е отвлякъл, младата двойка, е видял всичко на земята и е разбрал, че това е единствения начин да оцелеят – като се изолират. Но това трудно се възприема от двойката, защото реалността е по-лоша от представата им.

Другата идея на филма е „Довери ми се”. Да се довериш на познат е трудно, но какво очакваш да направи един непознат човек, за да му се довериш? Във филма, той им е осигурил дом, забавление и всичко, което е нужно, за да оцелеят. Това явно не е достатъчно, защото най-ценното благо е свободата. Те се надяват, че светът не е нападнат от друга цивилизация. В този случай, надеждата за свободата ги заслепява и когато става явно, че на повърхността наистина има гости, е вече твърде късно.

Актьорски състав

  • Mary Elizabeth Winstead
    Mary Elizabeth Winstead
    Мери Елизабет Уинстед
  • Bradley Cooper
    Bradley Cooper
    Брадли Купър