Kindle електронен четец

Това е едно от най-зашумялите съвременни устройства, които обаче, може би като лека насмешка пред технологиите, се опитва да имитира книга. Това за някои звучи жалко а за друго страхотно. Много хора не са много в час, какво може да се прави с Kindle, но при положение че толкова много се говори за него, те искат да го пробват. Първото което трябва да се вметне е че той спада към група устройства наречени Електронни четци. Знам че това звучи смешно, но е превод от английски eBook Reader. Те носят също името Електронна книга, но лошата новина тук е че ако го напишете в търсачката, рискувате нищо да не намерите или малко да се объркате, защото Електронна книга се нарича още PDF документ и ще ви излепят такива.

Free energy generator с магнит

В този клип се вижда как реално може да се произвежда електричество, без нужда на енергийни източници като уран, вятър, слънчева енергия и други. Тук се използва единствено силата на магнитното поле.

Вентилатор, работещ без захвалване

Технологиите на Тесла, открити от него преди 100 години, сега за зад ъгъла. Този вентилатор показва как може да работи електродвигател, който може да се задвижва посредством магнетизъм.

Въртяща се монета

Защо металното тяло толкова продължително се върти? Тайната се крие в неговата форма и формата на основата. Ако забелязвате основата е леко изпъкнала. При завъртане тялото се движи в кръг....

Must Watch - Голямото яйце на Sony

Така и не разбрах каква му е ролята на това нещо, но според мен е идеалната играчка за малки деца. Само трябва да е малко по-здраво, за да може като го блъскат в земята да оцелее.

Перпетуум мобиле с магнетизъм

Върху зеленото колело са поставени множество магнити, магнитното поле на които е в една посока. Пред колелото с магнити се поставя магнитна пръчка. Малките магнитчета на колелото са така поставени, че от едната страна на пръчката, се превличат, а от другата страна се отблъскват.

Emperor PC Workstation

Ако някой си купи стол за компютър 500 или 1000 лева, масажираш или какъвто и да е може да му се изсмеете. Представям ви една от последните технологии така наречената Компютърна работна станция.