Защо Доктор Стрейндж се отклонява от оригиналния сюжет

zashto-doktor-strange-se-otklana-ot-originalnia-sujet

 

Ако все още  не сте гледали трейлър, може да го направите тук, а премиерата ще започне от Ноември  2016.

 

Тъй като сюжет на филма е направен по комиксите The Ancient One, той би трябвало да нови същото име, но заглавието е коренно различно. Друга голяма променя е  замяната на мъжкия персонаж със женски. Ние често сме свикнали да чуваме “Отшелник“, вместо “Отшелница“, както и “Вълшебник“, а не “Вълшебница“.Когато чуете “магьосница” си подставяте зла магьосница, а защитник на света, би трябвало да е мъж, но сега е “Защитница на света“. В крана сметка дали това е нетипично и безсмислено?

 

По всички тези въпроси, ето и думите на Feige”

Ние никога не се страхуваме да правим промени. Комикса Jarvis е вече стар за времето си. Ние винаги търсим начин за промяна. Мисля, че ако се вгледате в някои от ранните превъплъщения на The Ancient One, ще видите, че те не са това което се гледа днес, те са стереотипни. Те не съдържат това, което днес се изисква от киното. Също така, ние се предържахме към сюжета на The Ancient One, но с друго заглавие. И както от това, че това не е оригиналното заглавие? Какво от това, кат The Ancient One е жена? Какво щеше да е по-различното ако беше оригиналното заглавие? О, това са наистина интересни въпроси!

 

 

Оказа се, че Tilda Swinton е много развълнувала, че ще заема тази роля. Ние сме свикнали да виждаме мъж или старец, да владее древни мистични сили, свикнали сме винаги мъжът да бъде учителка, а не жена – учителка. Ето какви са впечатленията на Tilda:

 

Разбира се, че няма интерес за получа нещо повече или по-малко в тази роля, аз наистина харесва идеята за промяната на този герой и искам да застана зад него. Аз съм фен на Marvel и мисля, че в този конкретен свят, Doctor Strange ще бъде наистина, наистина вълнуващ. Аз се интересувам от ролята като актьор и да бъда част от този свят. Всичко това е креативност. В края на краищата, тази роля не определя абсолютно целия филм. Става въпрос за нещо много по-различно. Идеята за The Ancient One е наистина прекалена.