Музикални обувки – нека музиката бъде с Вас

А Вие искате ли да се откроявате в тълпата? Или просто искате да шокирате останалите? В първия момент се смеете не тези маратонки, а след това се чудите - колко ли струват? Но истинския въпрос е – ще имате ли смелостта на ги носите?

Обувки с генно модифицирана кожа от скат Rayfish

Компания Rayfish предлага нестандартни генетично създадени обувки за продажба, направена от генно инженерство на скатове.  Компанията твърди, че могат да вземат цвят на генетично модифицирани скатове,  които още не са родени.  Производството на обувки от естествена кожа на скат, започва от края на  2012. Компанията казва, че съществуват базови (стандартни)  разцветки , които се комбинират с други уникални цветове на скат..

Момче с ДЦП и силата на човешкия дух

Представяме Ви Панайот – момче на 26 години с ДЦП (Детска церебрална парализа), който продължава напред, въпреки коварната болест. Неговите постижение надхвърлят всякакви представи – на една тренировка той прави общо 200 набирания и 400 кофички.

Малките магии

Ето една малка магия. Ще видите 4 карти, намислете си една и след няколко секунди тя ще изчезне.        

Бавноходки

бавноходка

Те са с размер около милиметър и половина. Съществували са още преди 500 милиона години и продължават да съществуват. Може би ще прозвучи като научна фантастика: това необичайно същество може да издържи на мъчителен спектър от условия като варене, замразяване, огромно атмосферно налягане, почти пълна дехидратация (липса на телесна вода) и излагане на големи количества на йонизиращи лъчения.