Младият Карл Маркс (2017)

6.71 600 votes
Актьори
August Diehl, Vicky Krieps, Stefan Konarske
Режисьор
Raoul Peck
Сценарист
Raoul Peck, Pascal Bonitzer
Снимки
France
Жанр
Драма, Исторически
Година
2017
Премиера в България
04 Май 2018
Държава
Germany, Belgium, France
Продължителност
118 мин.
Бюджет
€9,500,000
Гласувай
Биографичен филм за Карл Маркс и Фридрих Енгелс, които се обединяват от идеята за индустриална революция и комунистическата идеология на властта.
The Young Karl Marx (2017)

През 1844 г., малко преди индустриалната революция, Карл Маркс (26-годишен) живее със съпругата си Джени в Париж. Той вече е напуснал родината си Германия и живее тук в изгнание. Един ден той се запознава с младия Фридрих Енгелс. Но за глобата буржоазия и син на собственик на фабрика, който преживял банкрут, първоначално Маркс гледа само с презрение. Но скоро ще стане очевидно, че двамата имат нещо повече от общо чувство за хумор. И двамата споделят едно и също мнение за пролетариата и интерес към масовата напредваща индустриална революция в Англия. Енгелс наскоро е писал за обедняването на английския пролетариат и обича Мери Бърнс, бунтовник на английското трудово движение. Като другари, те се уважават един друг и се вдъхновяват, а заедно с Джени пишат текстове за да предизвикат революция.

Заедно двамата нови приятели многократно избягват полицейските претърсвания, не приемат забраните и цензурата, поддържайки своя идеал за политическата промяна и баланса на властта, който е основния градивен елемент на комунистическата доктрина.

Тази историческа драма се основата на истинските събития, които събраха заедно две комунистически личености – Карл Маркс и Фридрих Енгелс през 1844 в Париж. Това са двама мъже, произлезли от добри семейства, които създават своите икономическо-философски ръкописи от 1844, които формират условията за по-късния им известен комунистически манифест 1847-1848 г
Добави ревю