Малкият непознат (2018)

Актьори
Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Charlotte Rampling
Режисьор
Lenny Abrahamson
Сценарист
Sarah Waters, Lucinda Coxon
Жанр
Драма, Ужаси
Година
2018
Премиера в България
31 Август 2018
Държава
USA, France, UK
Малкият непознат (2018) Трейлър
Малкият непознат (2018)
Гласувай
32
0
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Лекарят Фарадей посещава един великолепна дом на английската провинция малко след Втората световна война. Най-славните дни на имението са вече в историята, а лекаря трябва да се погрижи за Родерик, който не може да се съвземе от участието си във войната. След дълъг престой в загадъчната сграда, започват да се случват стани събития.
Великобритания през 40-те години на миналия век, след края на Втората световна война. Разказва се историята на д-р Фарадей, син на прислужница, който води спокоен живот. През дългото горещо лято на 1947 г. пациент от имението Hundreds Hall изисква услугите му. Този великолепен имот от 18-ти век е мястото, където някога е работила майка му като медицинска сестра. Тази сграда някога е имала славни времена, но всичко това е вече минало. Сега тя е потънала в упадък. Къщата, наречена “Стоте зали”, е изложена на упадък, тъй като собствениците не могат да си позволят дължимите данъци. Смята се, че духът на покойната първородна дъщеря на семейството е все още тук. Фарадей, обаче не отделя много внимание на тези истории. Той идва тук по молба на г-жа Ayres за да излекува сина ѝ Родерик. Той е служил във войната като пилот и оттогава физически и психологически не може да се възстанови. Той трябва да използва медицинските си умения в служба на семейството живеещо тук. По време на продължителния си престой и лечение на пациента той все повече се сближава със сестрата на Родрик и се влюбва в нея. Но когато иска да се ожени за нея, в древната къща започват да се случват лоши неща. Това, което в началото изглеждаше като странен случай, започва да се превръща в ужасяваща мисия.
Филма се основава на едноименния роман на Сара Уотърс, публикува през 2009 г. като готически роман. Вече няколко творби на уелския писател са заснети: Affinity (2008), Tipping The Velvet (2002), The Handmaiden (2016)
Режисьор Лени Абрахамсън за първи път се впуска в жанра на ужасите.
Добави ревю