Война за светлина (2017)

6.1490 votes
Актьори
Katherine Waterston, Tom Holland, Benedict Cumberbatch
Режисьор
Alfonso Gomez-Rejon
Сценарист
Michael Mitnick
Снимки
Waltham Abbey, England, Essex
Жанр
Драма, Исторически
Година
2017
Премиера
19 Януари 2018
Държава
USA
Продължителност
105 мин.
Война за светлина (2017) Трейлър
Война за светлина (2017)
5 / 5 - 1 vot
383
4
0
Присъединете се към YouTube канала ни
В края на 1880 година започва първото състезание в историята на търговска електрическа мрежа. Когато съперникът на Едисън забелязва основен недостатък на проекта му, това предизвиква истинска война между двамата.
The Current War (2017)

В края на 80-те години на 19-ти век светът беше готов за мащабна електрическа система. Скоро всяко домакинство, което желае, трябва да бъде снабдено с електричество. Това е една епична надпревара за най-ценните изобретения в електричеството, без които е невъзможно съществуването на съвременния свят.

Джордж Уестингхаус и Томас Едисън имат различно мнение по този проект. Едисън предпочита постоянно напрежение, а неговия съперник се стреми към променлив ток.

Докато Едисон се бори за патента на своите лампи с нажежаема жичка, Уестингхаус има съвсем друг проблем, с който да се справи- неговото променливо напрежение се счита за опасност за съзнанието на хората. Освен това, ученият Никола Тесла, все още не е взел своята роля в играта. По-късно брилянтния гений, се превръща в най-лошия кошмар на Едисън, който е най-известния учен за времето си. Дори най-малката грешка, може да му свали престижа и на негово място да застане сръбския учен Тесла, защото той вижда сериозен пропуск в системата на Едисън.

Добави ревю