Stronger (2017)

Актьори
Jake Gyllenhaal, Clancy Brown, Tatiana Maslany
Режисьор
David Gordon Green
Сценарист
John Pollono, Jeff Bauman
Снимки
Boston, USA, Massachusetts
Жанр
Драма
Година
2017
Държава
USA
Stronger (2017)2.00/5 1 vot
През 2013 година, когато в Бостън се провежда маратона, той става жертва на терористични акции, при които има две взривени бомби. Един от постаралите е Джеф, който въпреки тежкото си състояние е извършителя и може да го разпознае.
Режисьора Дейвид Гордън Грийн е най-известен с комедията Pineapple Express и Ваше Височество, но малките му драми са може би по-интересни. Той е работил с Никълъс Кейдж и Кейт Бекинсейл, която показа, че просто е една актриса, която може да изглежда страхотно пред камерата. Неговия нов проект, ще бъде още по-силен, без чувство за хумор.
Сюжета се развива през април 2013 г. по време на маратона в Бостън на които има терористични атаки, при които има три жертви и над 260 ранени. Един от тях е Джеф Бауман, който е загубил краката си, в резултат на сериозна травма.
Той е бил на състезанията, защото негов приятел е участвал. След взрива на първата бомба, той се събужда да в болницата след животоспасяващата операцията. В това състояние, той не е можел да говори, но едно е важно: Джеф е видял нарушителя и ще го разпознае. Той тръгва на лов за терориста и от него зависи залавянето му.
През 2017 година има още един филм, свързан със атентатите в Бостън – Денят на патриота, който отразява работата на местната полиция по откриват на терористите.