Renegades (2017)

Актьори
J.K. Simmons, Ewen Bremner, Sullivan Stapleton
Режисьор
Steven Quale
Сценарист
Richard Wenk, Luc Besson
Снимки
Croatia, Karlovac
Жанр
Екшън
Година
2017
Премиера
06 Април 2017
Държава
Germany, France
Renegades (2017) Трейлър
Renegades (2017)4.00/5 1 vot
356
3
0
На специален екип от войници е възложена следната задача: те трябва да влязат във вража територия и под водите на едно езеро да намерят съкровище, което трябва да се свърне на хората в обедняла местност. Но няколко души искат да го задържат и да не играят по правилата.
Един нов филм, написан от Люк Бесон (Lucy) и Richarda Wenka (Equalizer). На пръв поглед филма не блести с уникален сюжет, но както при всеки нов филм, се набляга не на сюжет, а на визия.
За 2017 дори се очаква да бъде най-добрия военен филм, а може би и най-добрия на Бесон. По-скоро той се откроява сред другите му по-ранни проекти, които останаха незапомнени през последните години, но сътрудничеството му с Wenke и режисьора  Steven Quale, се надяваме да се превърне в нещо по-добро от предните му проекти.   
Ето и сюжета: екип от морски тюлени през деветдесетте години е натоварен с трудна мисия – те трябва да отидат до босненското езеро, където под водите е има изгубено мистериозно съкровище, което преди години е било откраднато от нацистите. След като до намерят те трябва да го доставят на хора в беден район. Но проблема идва в това, че тук са на вражеска територия и мисията няма да бъде толкова лесна. Това няма да е единствената пречка, защото някои от членовете на екипа са съблазнените от идеята да го вземат, без да го споделят с останалият.