IMDB РейтингНай-ПопулярниНай-гледаниНай-нови

Карибски пирати: Отмъщението на Салазар (2017)

6.7
карибски-пирати:-отмъщението-на-салазар-2017
Винаги готов за приключения, смелия капитан Джак Спароу е принуден отново да се бори с лошия си късмет, защото злите пирати, водени от ужасяващ му враг Салазар, искат да убият всеки пират, който срещнат. Единствената надежда на Спароу е да намерите легендарния тризъбец Посейдон, който дава на притежателя си пълен контрол върху моретата.

Одисеята на Жак-Ив Кусто (2016)

6.7
одисеята-на-жак-ив-кусто-2016
Жан се е превърнал в знаменитост със своите приключени в океаните. Сега неговата най-голяма мечта е да се създадат водни градове за хората, но децата му са на мнение, че това ще замърси океаните. На тях им предстои голямо приключение на борда на кораб Карипсо.

Море в пламъци / Deepwater Horizon (2016)

7.2
море-в-пламъци-deepwater-horizon-2016
Това е историята на тези, които са работили в петролна платформа Deepwater Horizon в Мексиканския залив, в моменти на ужасния инцидент в човешката история, който тества волята и издръжливостта на мъжете, затворени се в капана на платформа.

Часът на героите / The Finest Hours (2016)

часът-на-героите-the-finest-hours-2016
Филма е направен по действителните събития, които са се случили през 1952 година, когато жестока буря е сполетяла два танкера, а оцеляването на екипажа е истинско чудо.
6.8

Титаник / Titanic (2012)

титаник-titanic-2012
Филма Титаник проследява живота на пътниците на кораба, показвайки всички сфери на техния живот. За някои от тях това е първото пътуване на кораб, което се оказва злополучно. Всички те – от богато семейство на граф Manton, дизайнерите на кораба до хората в машинното отделение – кои от тях ще достигне спасителните лодки?
6

В сърцето на морето / In the Heart of the Sea 2015

в-сърцето-на-морето-in-the-heart-of-the-sea-2015
Въз основа на събитието през1820 - китоловен кораб е нападнат от кашалот. Кораба заедно с екипажа остава в капан в морето 90 дни, като земята е на хиляди километри от тях.
6.9

Капитан Саблезъб и съкровището на Лама Рама (2015)

капитан-саблезъб-и-съкровището-на-лама-рама-2015
Капитан Саблезъб и неговия екипаж от пирати са както винаги на лов за съкровища в дълбока джунгла на остров населяван от страховити маймуни, който откриват от една легендарна карта, разказваща за островът, на който царува Лама Рама. Водейки по инструкциите на картата започва приключение, към което се присъединява и Tiny, който мечтае рано или късно да открие баща си.
5.6

Светци и странници / Saints & Strangers (2015)

светци-и-странници-saints-&-strangers-2015
В центъра на историческия филм е пътуването на кораба Мейфлауър и първите дни в Америка.
7.1

Адмирал / The Admiral: Roaring Currents (2014)

адмирал-the-admiral:-roaring-currents-2014
Битката между Корея и Япония през 1597, където корейския адмирал унищожава 133 Японски кораба, само с 13 кораба!!!
7.2

Бойни кораби / Battleship (2012)

бойни-кораби-battleship-2012
Една апокалиптична война между хора и извънземните. Високотехнологични извънземни имат мисия да превземат Земята. Срещу извънземния комически кораб ще се изправи международна флотилия от кораби. Филма е вдъхновение от играта Battleship.
5.8

Капитан Ричард Филипс / Captain Phillips (2013)

капитан-ричард-филипс-captain-phillips-2013
Истинската история на капитан Ричард Филипс и отвличането му през 2009 от сомалийски пирати докато е на кораба Alabama – това е първият американски товарен кораб, който е отвлечен в последните 200 години
7.8