Най-тъмният час / Darkest Hour (2017)

Актьори
Lily James, Ben Mendelsohn, Gary Oldman
Режисьор
Joe Wright
Сценарист
Anthony McCarten
Снимки
Bicester Aerodrome, Oxfordshire, Bicester
Жанр
Драма, Исторически
Година
2017
Премиера
24 Ноември 2017
Държава
UK
Гласувай
През 1940 г., когато Хитлер потегля към Англия, техния министър-председател е на поста от няколко дена и трябва да вземе трудно решение - дали да се присъединя към нацистите, за да запази страната или да се бори за свободата на народа си?
На 10 май 1940 по време на Втората световна война, армията на Хитлер тръгва към Западна Европа, а в това число атаката на Обединеното кралство изглежда неизбежна. Точно тогава са изминали само няколко дена от новия наследник, министър-председателя Невил Чембърлейн, който е изправен през трудна задача. Начело на Англия той трябва да избере дали да встъпи в митно споразумение с нацистка Германия или да бъде твърд с войските си и да брани независимост и свобода? Докато крал Джордж VI, се е потопил дълбоко в партийни интриги, Чърчил е септичен срещу него, единствено неговата жена му помага за по-нататъшното решение.
Докато британската армия е блокирана в Дюнкерк, той трябва да се бори в най-тъмните си часове, като премиер е длъжен да освободи народа си от предстоящата нацистката инвазия. Трябва да се изправи срещу собствената си партия, като водач на една нация, която може да промени хода на историята.