Borg vs McEnroe (2017)

7.21 810 votes
Актьори
Stellan Skarsgård, Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf
Режисьор
Janus Metz
Сценарист
Ronnie Sandahl
Снимки
Gothenburg, Sweden, Västra Götalands län
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
15 Декември 2017
Държава
Sweden, Finland, Denmark
Продължителност
107 мин.
Бюджет
SEK 65,000,000
Borg vs McEnroe (2017) Трейлър
Borg vs McEnroe (2017)
3 / 5 - 1 vot
12
0
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Шведеца Бьорн е един от най-легендарните тенисисти в историята на спорта. Макенроу е талантлив американец, който е най-големия му съперник, с когото се бори за победата в световния турнир. И двамата всъщност плащат много повече за да разберат кои да те.
През 1980 г. 24-годишният швед Бьорн Борг е номер едно в мъжкия тенис, но след дългата си кариера се чувства изтощен и изморен. Очаква го нетърпеливия финал на престижния тенис турнир във “Уимбълдън”, Боргб ще се срещне с 20-годишния Джон Макенроу, който е също толкова добър и ексцентричен новодошъл от Ню Йорк. Докато Борг се готви за дуел с помощта на треньора си Ленарт Бергелин, непрекъснато се тревожи за новите заглавия и се чувства като в затвор на медиите. Големия финал изправя двамата играчи пред дълъг път. Така двамата мъже започват да се опознават и въпреки различните си личности, те осъзнават, че всъщност много повече си приличат от колкото са очаквали.
Режисьора заяви предварително, че това не е спортен филм, а драма, която представлява арена на спорта. За да бъдат главните актьори автентични, те са тренирали тенис два месеца по-рано. Shia LaBeouf заяви официално, че е приел тази роля защото оригиналния сценарий на Рони Сандал е толкова блестяща, че го е накарал да се разплаче.
Добави ревю