Врагове (2017)

Актьори
Леарт Докле, Валентин Ганев, Христо Ушев
Режисьор
Светослав Овчаров
Сценарист
Светослав Овчаров
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера
30 Юни 2017
Държава
bulgaria
Врагове (2017)
4.4 / 5 - 5 vots
По време на Балканската война между българите има прекалено големи противоречия, може би дори по-големи от омразата над турците. Могат ли българите да я надмогнат да се бият с общия враг?
Филма отразява събитията на Балканската война и акцентира върху трудностите между българите и омразата на врага. Светослав Овчаров заяви, че по време на снимките е имало много проблеми, основния от които е липсата на пари. Трябвало е да се заснеме филм с бюджет от 1 милиона, който да изглежда като няколко пъти по-скъп. Разбира се това няма как да не се отрази на всички, както и противоречива между екипа. Второто нещо, с което се отличава, е че във филма няма нито една женска роля, тъй като все пак това е война.
По време на снимките наистина е имало много проблеми! Овчаров заявява, че ги е връхлетяло ураган съпроводен с дъжд като порой. По това време нивото на всички реки се е вдигнало, което е заляло цялата местност, включително и снимачната площадка. Освен, че декорите са били ответи, калта е била толкова голяма, че ботушите на актьорите са останали в нея. С други думи, всичко е било “На война като на война!”
Добави ревю