Z-та световна война 2 (2017)

Актьори
Brad Pitt
Режисьор
David Fincher
Сценарист
Dennis Kelly, Max Brooks
Снимки
London, UK, England
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Ужаси
Година
2017
Държава
USA
Z-та световна война 2 (2017)
4.8 / 5 - 5 vots
Служителя на ООН Gerry е изправен пред трудна задача - злокобна инфекция се разпростира по целия свят, а той е единствения човек, който има специални качества, с които може да спаси света.

World War Z 2 (2017)
World War Z продължава, режисиран от Хуан Антонио Байона, създателя на “Невъзможното (2012)”. Първият филм е базиран на романа на Марк Брукс, действията на който се основата на историята на зомбита и войната между тях и хората. Брад Пит продължава с участието си и в тази част.
Много хора вярваха, че ще намерят лек на инфекцията, но се оказа, това трудно може да стане. Никой не знаеше за произхода на вируса, който не престава да се разпространява и инфектира хората само от едно ухапване. Този въпрос, продължава да е основната движеща сила в апокалипсиса от зомбита. Служителят на ООН, трябва да се бори с изцяло нови предизвикателства.

Предистория
Режисьора Марк Форстър (James Bond 007) реализира това дългоочаквано продължение, което заля кината със зомбита през 2013. Този път, Брад Пит искаше производство да бъде ръководено от студио Plan B, с новия режисьор Хуан Антонио Байона, който вече бе демонстрирал, че може да работи в сюжети с бедствия и в същото време да придаде емоционална връзка. По-късно през януари 2016 г., бе взето решението, че Байона няма да работи в World War Z 2, което е ставало точно седем минути след полунощ.
Първата част влезе в топ 13 най-успешни филм на 2013 г., още повече от финансова гледна точка и кариерата на Пит. С този успех, бързо се стигна до идеята за продължение. В действителност, вероятността за продължение станало ясно, още в по-ранния етап на сценария: Матю Фокс (Изгубени) каза само няколко изречения:
“първоначално трябва да се развие сюжета и ролята на Брад Пит и неговите врагове и след това да има Част 2, която ще се основава на първата за да се продължат оригиналните действия на сюжета. Многократните презаписания на ранни филмови версии, водят до снижаване на интереса им, но когато една версия продължава с втора и трета част и има по-малко присъствия на екрана, тя има по-голям успех. Също така, когато нейните версии са по-малко на брой, създателите на филма имат повече свобода и могат да се отклоняват от оригинала.”