Жената чудо (2017)

Актьори
Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine
Режисьор
Patty Jenkins
Сценарист
Geoff Johns, Allan Heinberg
Снимки
Lincoln's Inn, London, Holborn
Жанр
Екшън, Фантастика
Година
2017
Премиера в България
02 Юни 2017
Държава
USA
Жената чудо (2017) Трейлър
Жената чудо (2017)4.40/5 5 vots
1480
18
2
Даяна, която е воин на амазонките, става принцеса на един тропически остров, близо до Исландия. Тя разбира, че в светът вилнее несправедливост, хората не могат да се справят с престъпността и решава да следва своето призвание - да се бори със злодеите. Така тя се превръща в Жената-чудо.
Wonder Woman (2017)
Преди да бъде Wonder Woman, Даяна е била принцеса на амазонките, където е обучена да бъде непобедим воин. Тя е израснала в приказен и защитен острова на амазонките, където жени владеят всичко, а мъжете не съществуват. Но дори и там царят постоянно войни, по същия начин, както в нашия свят. Един ден, когато американски пилот Стив Тревър, заседнал на остров, той й разказва за остър конфликт, който бушува във външния свят. Тя решава да напусне своите земи, убедена, че може да спре заплахата. Тя иска да намери своята истинска съдба. В нашия свят тя се превръща в супергероя “Wonder Woman” и се бори с престъпността и несправедливостта. Тя има свръхчовешка сила, може да се движи по-бързо от който и да е човек, а също и така може да лети. За  нейната сила, допринася ласото на истината, което е подарък от амазонките. Всеки, който го притежава, е длъжен да следва истината.
Предистория и информация
Wonder Woman е едно от първите творения от DC и е разработен от професор по психология Уилям Марстън. Тя за първи път се появява в комиксите през 1941 година, където е представяна като героиня, която се бори за справедливост, любов, мир и равенството между половете. Тя е широко известен като феминистки герой.

В някои комикси, принцесата на амазонките има специални бойни умения и ласо на истината, неразрушима гривна и защитна диадема. В хода на типичен супергерой, тя има двойна идентичност, като нейното име в ежедневието е принцеса Даяна

След кино конверсия от Warner Brothers през 1976, която беше телевизионен сериал, се появяват нови кино продукции на комикса през 2009 г. и 2011 г..

Подготовката за филма започва още през 2013 г., когато актрисата Гал Гадот беше наета за Батман срещу Супермен  и имаше очаквания за участие в Лигата на справедливостта.
След като Мишел Макларън бе първия режисьор, през ноември 2014 г., той напусна проекта през април 2015 г. поради творчески различия. През 2007 г. Джос Уедън също е напуснал филма, като за причина, посочи същото твърдение. Проекта пое Пати Дженкинс, известна с Monster (2003), а актриса Чарлийз Терон в същия филм спечели Оскар през 2004 година.

Първоначално ролята на Стив Тревър, беше дадена на Скот Истууд, но по-късно заменен от Крис Пайн (Star Trek Beyond).