Пътуване във времето / Voyage of Time (2016)

6.6830 votes
Актьори
Cate Blanchett, Brad Pitt
Режисьор
Terrence Malick
Сценарист
Terrence Malick
Снимки
Kenya
Жанр
Документален, Драма
Година
2016
Премиера в България
30 Юни 2017
Държава
USA, Germany, France
Продължителност
90 мин.
Пътуване във времето (2016) Трейлър
Гласувай
334
1
1
Сред звездиците на филма ще са Брад Пит и Кейт Бланшет. Филма ще предстсвлява пътешествие във времето, което започва с раждането на нашата звездна система и завършва с разпадането на вселената. По време на това пътуването ще се срещнем с различи различни теории на науката, духовността и красотата на обширния космос, в който планетата Земя е една малка система в която се раждат живота и смъртта.
Предистория и информация за Voyage на Time

Филм се потапя в тайната на Вселената и нашата планета. В оригинала, разказана от Брад Пит (в редакцията IMAX). Режисьора на филма Терънс Малик, който е по-известен със Дървото на живота (2011) обединява различни метафорични компоненти в своя филм. Това е първия му документален филм, който може да концентрира живота с няколко конкретни елемента. Сред хората стоящи зад филм са оператора Paul Atkins, популярен с документални филми като Раждането на Земята – Епизод 1: Огненото кълбо, който вече има опит подобно филми.

Концепцията на филма започва още през 1979, но в крайна сметка бе изоставена. Тогава филма трябваше да бъде една любовна история в Близкия изток по време на Втората световна война, която има за свой пролог зората на времето. С течение на годините, обаче, Терънс Малик реши да пропусне войната и да се фокусира изцяло върху праисторическата експозиция. Точно като използва Малик в Дървото на живота.