Пътуване във времето / Voyage of Time (2016)

6.5570 votes
Актьори
Cate Blanchett, Brad Pitt
Режисьор
Terrence Malick
Сценарист
Terrence Malick
Снимки
Kenya
Жанр
Документален, Драма
Година
2016
Премиера
07 Октомври 2016
Държава
USA, Germany, France
Продължителност
90 мин.
Пътуване във времето (2016) Трейлър
Гласувай
70
0
0
Сред звездиците на филма ще са Брад Пит и Кейт Бланшет. Филма ще предстсвлява пътешествие във времето, което започва с раждането на нашата звездна система и завършва с разпадането на вселената. По време на това пътуването ще се срещнем с различи различни теории на науката, духовността и красотата на обширния космос, в който планетата Земя е една малка система в която се раждат живота и смъртта.
Предистория и информация за Voyage на Time

Филм се потапя в тайната на Вселената и нашата планета. В оригинала, разказана от Брад Пит (в редакцията IMAX). Режисьора на филма Терънс Малик, който е по-известен със Дървото на живота (2011) обединява различни метафорични компоненти в своя филм. Това е първия му документален филм, който може да концентрира живота с няколко конкретни елемента. Сред хората стоящи зад филм са оператора Paul Atkins, популярен с документални филми като Раждането на Земята – Епизод 1: Огненото кълбо, който вече има опит подобно филми.

Концепцията на филма започва още през 1979, но в крайна сметка бе изоставена. Тогава филма трябваше да бъде една любовна история в Близкия изток по време на Втората световна война, която има за свой пролог зората на времето. С течение на годините, обаче, Терънс Малик реши да пропусне войната и да се фокусира изцяло върху праисторическата експозиция. Точно като използва Малик в Дървото на живота.