Тони Ердман / Toni Erdmann (2016)

7.533 570 votes
Актьори
Peter Simonischek, Michael Wittenborn, Sandra Hüller
Режисьор
Maren Ade
Сценарист
Maren Ade
Снимки
Romania, Bucharest
Жанр
Драма
Година
2016
Премиера
14 Юли 2016
Държава
Austria, Germany
Продължителност
162 мин.
Тони Ердман (2016) Трейлър
Тони Ердман / Toni Erdmann (2016)
5 / 5 - 1 vot
1484
1
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Един баща, който иска да направи живота на дъщеря си по-хубав, се дегизира с перука, изкуствени зъби и посещава любимото си дете Инес. Тя не е го е виждала от години, при което не може да ги познае,
Винфрид е 65-годишен, чувствителен учител по музика със склонност към шеги, който живее със своето куче. Дъщеря му Инес, обаче, е точно обратното: Като амбициозен бизнес консултант, тя пътува по целия свят и от един проект към друг, за да се изкачи по стълбичката на йерархията право нагоре. Бащата и дъщерята следователно рядко се виждат. Тъй като дългогодишния му спътник – неговото вярно куче умира, той решава без предупреждение на посети Инес, която работи в Букурещ като бизнес консултант.
Но нейния живот там е труден, а нейния баща с нищо не може да й помогне. Той е сигурен, че амбициозната му дъщеря съвсем го е забавила, дори тя не помни неговия смях. Мъжът я посещава, като си слага лош перука, изкуствени зъби, костюм и се дегизира под името Тони. Той се сближава до дъщеря си повече от всякога, а с със шегите си пробужда живота в нея.
Добави ревю