Потъването на Созопол (2015)

6.4150 votes
Актьори
Светла Янева, Снежина Петрова, Деян Донев
Режисьор
Костадин Бонев
Сценарист
Ива Вълчанова, Костадин Бонев
Жанр
Драма
Година
2014
Държава
Bulgaria
Продължителност
101 мин.
Потъването на Созопол (2015) Трейлър
Потъването на Созопол (2015)
2.3 / 5 - 3 vots
6006
6
0
Присъединете се към YouTube канала ни

Историята на един мъж, който се завръща в стария Созопол, преследван от спомените на миналото. Той носи със себе си 10 бутилки водка, с които иска да забрави за реалността и да се завърне в миналото.

Действия

Един мъж се връща в Стария град на Созопол, в къща опустошена от времето. Единственото, което носи със себе си са 10 бутилки водка. А защо се връща? Отговорът е прост – миналото.  Миналото, което е оставило къщата да се разпадне, връща мъжа обратно с спомените си. Той се опитва да намери смисъл във всичко това с десет бутилки водка. След като бутилките се изпразнят, той ще очаква нещо да се случи. Филма разкрива един човешки живот с всички непредвидими опасности и факти, които човек се опитва да разбере. “Потъването на Созопол” е филм с оглед на нашата действителност и по-точно – на едно поколение, с конкретна житейска криза, която засяга всеки един човек. За да живее човек по-лесно, той се опитва да избяга от действителността. Една жена казва „Вие не сте сам, не сте първият и няма да сте  последен – Всички ние сме преминали през тези бури”. Созопол един мрачен свят, който е построен наново. Когато излезете навън, виждате сиви и бледи цветове, когато влезете в къщи – тъжни картинки и голи стени. Те показват повече отсъствие, отколкото присъствие.

Докато Созопол потъва бавно с морето от една безкрайна буря, остава последната бутилка водка. Дъждът не спира и точно в този момент, за никой няма никакво значение. 

Добави ревю