Крал Артур: Легенда започва (2017)

Актьори
Charlie Hunnam, Jude Law, Annabelle Wallis
Режисьор
Guy Ritchie
Сценарист
Guy Ritchie, Joby Harold
Снимки
Snowdonia, Wales, Gwynedd
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
12 Май 2017
Държава
USA, Australia, UK
Продължителност
126 мин.
Бюджет
102,000,000
Крал Артур: Легенда започва (2017) Трейлър
Крал Артур: Легенда започва (2017)3.25/5 4 vots
1607
7
0
Крал Артур Легенда започва Онлайн целия със субтитри
След като Артур намира легендарния меч, съдбата започва да му чертае нов път. Силата на меча е голяма, той все още не я е овладял напълно, но бързо става ясно, че той ще посвети живота си на битката с тираничния цар Vortigern

Легенда за меча (2017)

След смъртта на баща си Утер Пендрагон, младия и интелигентен, Артур се движи в предградията на Лондон с групата си по алеите на града, без да подозира, съдбата, която го очаква. Той няма представа за кралския живот, който ще го сполети. Животът му се променя, след неочаквана среща с меча Екскалибур, когато го взема в ръцете си.
Поради невероятната силна на оръжието той е принуден да направи труден избор. Присъединявайки се към съпротивата, той се запознава със загадъчно момиче на име Гуиневир и трябва да се научи как да ползва силата на меча. Той трябва да преодолее личните си демони и да се присъедини към хората, които искат да се защитят от тиранина Vortigern, който е откраднал короната и убил родителите си, за да вземе трона. След като овладява силата на легендарния меч, който е измъкнал от скалата, заедно с верните си приятели се изправя срещу най-голямото зло, защото силата на чистото сърце, винаги надделява над несправедливостта.


Предистория
Гай Ричи иска да ни запознае с крал Артур, с новата си продукция, която трябва да съдържа не по-малко от шест части. Тази легенда трябва да бъде погледната от различни гледни точки. Както подсказва заглавието, Артур е главния герой. Въпреки, че другите части все още не са известни, но легендата има достатъчно материал за да се създадат много отделни истории за нея. Герои в продълженията биха могли да бъдат Мерлин, Гуиневир, сър Ланселот или вещица Моргана, както и много други варианти. Във всеки случай, Warner Bros планира, в случай на успех на филма да изгради изцяло нов франчайз.
Чарли Хънам, дълго време беше избран за големия фаворит в Петдесет нюанса сиво, но по ирония на съдбата бе заменен с Джейми Дорнан.
Последния опит през 2004 г., да направи широко разпространена на легендата на големия екран, дръзнал Антоан Фукуа, с участието на Клайв Оуен. За разлика от него, Гай Ричи възнамерява в своя филм да използва повече магия.