Годзила / Godzilla (2014)

6.4332 630 votes
Актьори
Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen
Режисьор
Gareth Edwards
Сценарист
Dave Callaham, Max Borenstein
Снимки
Vancouver, Canada, British Columbia
Жанр
Екшън, Фантастика
Година
2014
Премиера
16 Май 2014
Държава
Japan, USA
Продължителност
123 мин.
Бюджет
160,000,000
Годзила (2014) Трейлър
Годзила / Godzilla (2014)
5 / 5 - 1 vot
751
2
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Голямото чудовище гоздила пак се появява на киното. Разликата спрямо предните филми е че е по-голямо, по-ефектно. Въоръжените сили от цял свят се опитват да го спрат. Те са в отчаяние, защото чудовището е устояло на ядрен взрив.
В Годзила, Джо Броуди (Брайн Кранстън), е главен инженер в Джанджира, ядрена фабрика, който открива модел на мистериозна сеизмична дейност, която ако бъде пренебрегната може да застраши стабилността на фабриката (както и на жителите, живеещи наблизо). Но преди Джо да успее да съобщи това на своите началници, мистериозна сила предизвиква срив в рамките на завода – оставяйки Джо, неговото семейство, както и останалите обитатели на района, напълно съсипани.

Петнайсет години по-късно, Джо все още търси отговори, обсебен от това да разкрие истинската причина за ядрената катастрофа в Джанджира. Когато ексцентричният теоретик на конспирации е арестуван, синът на Джо, Форд (Аарон Тейлър-Джонсън), трябва да пътува до Япония, за да се опита да върне баща си в Щатите и да сложи край на това търсене, което става все по-опасно. Но веднага след като Форд пристига в Япония, става ясно, че Джо е бил прав още от самото начала – и че светът ще плати цената за това, че не се е вслушал в неговите предупреждения.

Добави ревю

Части на филмa

  1. Годзила (2014)
    Годзила (2014)
  2. Годзила (2016)
    Годзила (2016)