Дух в броня / Ghost in the Shell (2017)

Актьори
Scarlett Johansson, Michael Wincott, Michael Pitt
Режисьор
Rupert Sanders
Сценарист
Jamie Moss, Jonathan Herman
Снимки
New Zealand, Wellington
Жанр
Екшън, Фантастика
Година
2017
Премиера в България
31 Март 2017
Държава
USA
Дух в броня (2017) Трейлър
Дух в броня / Ghost in the Shell (2017)5.00/5 2 vots
286
4
0
Трейлър на Дух в броня (2017) с български субтитри
В бъдещето, хората са се превърнали в киборги. Една жена, накратко наречена Майора, е начело на специално звено от роботи, което се изправя срещу опасен враг, чиято цел е да разгадаят тайните на кибернетичните технологии и да поеме контрол над тях.

В бъдещето, повечето части на хората са заменени с изкуствени елементи и по точи начин са станали киборги. Най-често, единствената човешка тъкан останал в тях е само една част мозъка им от което се установява тяхната личност. Най-често ги наричат ” призраци”, като тения мозък е най-важната част на изкуствена “броня”. Но идва деня, в който терористите “Laughing Man” успяват да проникнат в тези призраци и да ги манипулира така, че киборгите извършват престъпленията вместо тях. Правителство изпраща група киборги, които трябва да се заемат със с случая. Групата е начело със своя Майор, който е специален агент- половин жена половината киборг, която трябва да предвожда специалното звено в мисията, която ще ги подложи на екстремисти опасни.

Предистория
Това е адаптация на едноименното култово аниме на режисьора Mamoru Oshii, който през 1995 г направи проби на големия екран. Оригиналният анимационен филм, надмина всички подобно за времето си и силно повлия на неговите създатели – Лана Уашовски и Анди Уашовски, който са вдъхновено от концепцията на матрицата и Нео.
Оригиналната анимация е базирана на японска манга Masamune Shirow.
Производството на американската адаптация има дълга история: през 2008 г. DreamWorks и Стивън Спилбърг е купила правата на материала. Сценаристите се промениха няколко пъти. Директорът на нова адаптация още в началото беше Рупърт Сандърс, който вече има известен опит с големи продукции като Снежанка и ловецът.
Междувременно актрисата Margot Robbie се е явила в интервю за главната роля, но в крайна сметка тя бе заета от Скарлет Йохансон.