Свободният щат / Free State of Jones (2016)

6.919 460 votes
Актьори
Keri Russell, Gugu Mbatha-Raw, Matthew McConaughey
Режисьор
Gary Ross
Сценарист
Gary Ross, Leonard Hartman
Снимки
USA, Mississippi, Jones County
Жанр
Драма, Исторически
Година
2016
Премиера
24 Юни 2016
Държава
USA
Продължителност
139 мин.
Свободният щат (2016) Трейлър
Свободният щат / Free State of Jones (2016)1.00/5 1 vot
710
2
0
В Южна Америка има гражданска война. Точно по средата е Newt Knight. Той е силен противник на робството и вярва, че всички хора трябва да са равни. Той се обединява с бедни фермери окръга Мисисипи в бунт срещу графство Джоунс
Филма разказва, за един на пръв поглед напълно обикновен човек, Newt Knight, който живее в Америка. Той е имал неуспешен брак със Серена, който е оставил зад себе си, а сега има далеч по-големи проблеми. Има гражданска война: Южна Америка се бори срещу Севера. Точно в средата е Newt. Така започва невероятната и истинската история на един фермер от южните щати, който по време на гражданската война застава против армията на Конфедерацията. Той е силен противник на робството, както и вярва в равните права на всички хора.. Той има една цел, която нарича заветът на живота си. Той иска да се сложи край, на войнствените намерение, насочени към хората с черен цвят на кожата. Присъединявайки се към група от малки местни фермери и с помощта на робите, Knight довежда бунта до сваляне на графство Джоунс. Бракът му с Рейчъл също допринася за създаването на първата общност на метиси след края на войната.
Предистория и информация

Филма се основава на реалните събития през 1863 предизвикани от действителната на Knight и бунта в окръг James. Поради неговите отношения с роб и резултата от брака им, след приключването на войната между Северна и Южна Америка, се появяват първите смесени бракове в тази област. Дори след приключване на гражданската война, той продължава да държи на убежденията си и да защитава селяни от алчните богаташи.

Режисьора Гари Рос, който е известен с Игрите на глада, също е участвал в сценария на филма и е искал Knight да се превърне в героя, подобен на легенда история за Робин Худ.