Доктор Стрейндж / Doctor Strange (2016)

7.6321 110 votes
Актьори
Tilda Swinton, Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams
Режисьор
Scott Derrickson
Сценарист
C. Robert Cargill
Снимки
USA, New York, New York City
Жанр
Екшън, , Приключенски, Фантастика
Година
2016
Премиера в България
04 Ноември 2016
Държава
USA
Продължителност
115 мин.
Доктор Стрейндж (2016) Трейлър
Доктор Стрейндж / Doctor Strange (2016)
4.2 / 5 - 9 vots
11757
25
0
Трейлър на Доктор Стрейндж (2016) с български субтитри
Доктор Strange е хирург, който след катастрофа, не може да използва ръцете си. Така неизбежно пропада кариерата му, а той в отчаян опит да си помогне, стига до Хималаите, където намира една мистична магьосница.
Доктор Стрейндж е предстоящ да излезе филм за американски супергерой, базиран на комикс на Марвел, носещ същото име, който се прави от Марвел Студиос и се разпространява от Уолт Дисни Студиос. Този филм е предназначен да бъде четиринадесетият поред от кино-вселената на Марвел. Режисиран от Скот Дериксън, по сценарий на Джон Спайтс и С. Робърт Каргил, с Бенедикт Кимбърбач в главната роля, както и с участието на Рейчъл Макадамс и Чуетел Еджиофор.

В адаптиране на Marvel Comics, доктор Strange е ексцентричен неврохирург, който след автомобилна катастрофа загубва способността да движи ръцете и повече не може да работи, нито да живее нормално. Отчаян, той отива в Тибет при отшелницата The Ancient One, на която се надява да му помогне. Въпреки, че му изпълва желанието, си разкрива истинската същност – тя не е обикновен отшелник, а всъщност защитник на света. Магьосницата учи Strange как да овладее мистичните сили, с които да се бори със злото и да се пази от Baron Mordo, който е може да се превърне в основна заплаха за доктор Strange.

doctor-strange-2016